Kravchuk irriterad över spelschemat – men vann ändå

0
Konstantin Kravchuk (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Konstantin Kravchuk (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Konstantin Kravchuk imponerade mot Sverige i Davis Cup. Han gjorde likadant i den första omgången i challengerturneringen i Jönköping. Men han ville helst prata om annat efter sin seger.

– Jag var verkligen inte glad över att jag spelade idag, säger Kravchuk.

LÄS MER: Eriksson förste svenska att bli utslagen

Konstantin Kravchuk var involverad i det svenska nederlaget i Davis Cup mot Ryssland. Knappt hann han landa i Jönköping innan nästa seger var ett faktum. Seger mot Uladzimir Ignatik med klara 6-3 6-2. När SweTennis pratade med ryssen strax efter segern var han inte så sugen på att prata om sin viktoria.

– Jag var verkligen inte glad att jag spelade idag eftersom jag spelade Davis Cup och på söndag spelade jag andramatchen. Hela måndagen reste jag och jag anlände sent på måndagkväll hit till Jönköping, säger Kravchuk och fortsätter:

– Sedan såg jag på spelschemat. Jag såg att jag spelade på tisdag och att alla svenska spelare som spelade DC-matchen spelade på onsdagen. Men jag vann lätt idag i alla fall.

Orättvist?

– Angående de svenska spelarna så är det ok eftersom de kan prata med tournament directorn, men alla andra spelare som var i min situation och spelade på söndagen slapp att spela på tisdag. Det var bara jag som spelade tisdag och därför är jag upprörd.

– Supervisorn mellan Ryssland-Sverige berättade för mig att han skrivit ett mail före min match i söndags. Efter matchen berättade han att det var klart att jag blev lovad att spela på onsdagen.

Är du arg?

– Nu är det ok eftersom jag vann matchen men hade jag förlorat matchen så hade jag definitivt varit arg.

Kravchuk var långtifrån irriterad under matchen mot Ignatik. Det var emellertid Ignatik som stod för irritationen redan tidigt in i matchen.

– Jag kände mig avslappnad eftersom jag spelade väldigt bra i Davis Cup. När jag kom hit hade jag bra bollträff direkt och kände mig komfortabel. Ibland när man kommer till turneringar så känner man sig inte komfortabel men här gjorde jag det direkt, säger Kravchuk som fyllt 31 år.

– Jag känner mig ung. Nu är min bästa ålder och jag har min bästa ranking så jag vill fortsätta. Jag vill slå mig in på topp-100. Om jag når det så vill jag hålla mig kvar där och spela de stora turneringarna.

Föregående artikelEriksson förste svensk att bli utslagen: ”Gick för snabbt”
Nästa artikelArvidsson/Simonsson till kvartsfinalen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här