Elias Ymer tog chansen – vann i Barletta

5

ymer45

Efter en säsong fylld med strul är Elias Ymer tillbaka på allvar. I dag vann han sin andra challengertitel när han besegrade Adam Pavlasek med 7-5, 6-4. Nu väntar Barcelona för en svensk med en formkurva som pekar uppåt. 

Innan Elias Ymer kom till Barletta var en kvartsfinal i Jönköping det bästa han hade presterat på challengernivå under den här säsongen. Men under lördagen bärgade svensken sin andra titel på Challengertouren när han vann i Barletta.

Dock var det Pavlasek, rankad 119, som inledde matchen bäst och hade chanser att bryta redan i Ymers andra servegem. Men svensken lyckades rädda dem och bröt tjecken i setets sista gem vilket betydde setseger med 7-5.

Precis som i det första setet var det andra jämnt inledningsvis. Spelarna höll sina servar men när tjecken skulle serva till 5-5 tog Skarasonen vara på den matchbollen han fick och kunde sträcka sin armar i luften, medvetetet om att han tagit sin andra titel på Challengertouren.

Segern innebär 90 ATP-poäng vilket tar svensken upp mot en placeringen bland de 120 främsta om poängen från ett år sedan räknas bort. Det betyder med all sannolikhet att svensken intar sin bästa placering på ATP-rakningen under måndagen.

Nästa vecka spelar Elias Ymer ATP-turneringen i Barcelona där han fått ett wildcard. Svensken ställs mot Theimo De Bakker, en spelare som Ymer besegrade i samma turneringen för ett år sedan.

Föregående artikelNy challengertitel för Brunström och Siljeström
Nästa artikel18-24 april: Så blev lottningarna för Johanna Larsson och Elias Ymer

5 KOMMENTARER

    • Cutten till Franska ligger nu på 97. Sen ramlar det in lite strykningar och slutar på drygt 100.

      Till Aussie Open låt originalcutten på 99 och slutade sen på 105.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här