22-28 augusti: Larsson en av sex lucky losers i New Haven

7
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

WTA New Haven
Johanna Larsson får spela turneringen trots förlusten i kvalfinalen. Sex spelare från kvalet gick vidare på egen kraft, men sex spelare har också lämnat återbud och en av de sex platserna som Lucky Loser går till Johanna Larsson.

– Har inte varit lucky loser under hela min karriär och så nu två gånger på två veckor, skriver Larsson på Instagram om det faktum att hon varit LL både i Cincinnati och New Haven.

Nu blev inte lottningen rolig alls. Om Larsson har en mardrömsmotståndare så är det förmodligen Timea Bacsinszky. Det är 0-5 i inbördes och 0-10 i set. När de möttes i Gstaad senast blev 0-6, 1-6. Vinnaren här möter Shelby Rogers.

Johanna Larsson spelar också dubbel med Kiki Bertens.

ATP Challenger Manerbio, Italien

Elias Ymers väg till kvartsfinal.
Elias Ymers väg till kvartsfinal.

Elias Ymer möter 305-rankade Edoardo Eremin i första omgången. Italienaren har i år tagit steget upp till challengertouren och har en semifinal och en kvartsfinal som bästa resultat och har tagit en del fina skalper i år. Inga jätteenkla matcher fram till eventuell kvartsfinal, men det kunde varit betydligt tuffare också.

Markus Eriksson var med i kvalet men föll i andra omgången mot Walter Trusendi i en tresetare.

ATP Winston-Salem
Robert Lindstedt med Qureshi. Genrep inför US Open för teamet och Lindstedt behöver få vinna några matcher. Omöjligt att se att det inte skulle göra det här för de blir megafavoriter mot wildcardteamet Seraphim/Mansouri. Sen blir det tuffare.

$25,000 Bagnatica (Italien)
Cornelia Lister kvalade, vann två matcher och är inne i huvudturneringen. Där väntar den erfarna italienskan Alberta Brianti i första omgången.

$10,000 Sharm El Sheikh (Egypten)
Anette Munozova och Linnea Malmqvist. Lottningen kommer senare.

ITF High Coast Sweden Junior Open, Kramfors
Tredje turneringen i år i Kramfors, en Grade 5.

Föregående artikelMunozova förlorade sin första ITF-final
Nästa artikelMastersslutspelet närmar sig – de kvalificerade sig

7 KOMMENTARER

 1. ITF High Coast Sweden Junior Open, Kramfors
  Tredje turneringen i år i Kramfors, en Grade 5.

  Det har kommit in några resultat härifrån, kan det verkligen stämma att Henneman åkte ut med 6-3 6-0 mot en danska som Karolina Tilander slagit två gånger och även Jessica Mridha besegrat i år? Det måste ju stå fel, det måste vara tvärtom, annars är det något som inte stämmer med tanke på hennes form. Kan Hennemann ha spelat hoppandes på ett ben och med ena armen bakom ryggen? Det här skulle ju vara turneringen som blev hennes första seger på juniortouren.

  Sen var det ett utropstecken i kvalet också, Julia Lövqvist (aldrig hört talas om) besegrade finskan Minetti med 2-0. Det är ju en uppseendeväckande seger med tanke på att Minetti är Finlands näst bästa junior med en juniorrankning på runt 600 och har besegrat Henneman, Mridha, Olga Helmi och Molly Helgesson i år bland annat.

  Julia Lövqvist är 13 år liksom (född i mars), så det är en sensation av stora mått.

 2. Haha okej, jag var precis inne och kollade Hennemanns hemsida, enligt den så är det Caijsa som vann med 2-0. Tänkte väl att det stod fel på ITF, det hade gått emot alla naturlagar om Caijsa förlorade mot en sån spelare så stort med den formen hon är i. Den här turneringen ska hon kunna vinna.

  Men lite synd att många av de ”bättre” svenskorna är på samma kvart som Caijsa bara. Frida Furst som gjorde ett bra SM där hon slog Petrovic (och nu slog Schmidt Axelsson i raka set), Vidgren som vann enkelt i första samt då Lövqvist som det ska bli spännande att se om hon kan fortsätta vinna mot seedat motstånd i första omgången.

  I övrigt tror jag inte att det är så många som kan komma långt nämligen, Mridha, Lenngren och Salemyr är väl de bästa av resterande svenskor i fältet.

 3. Hennemann åkte i kvarten mot norskan Heiberg. Heiberg hade gjort det bra innan mot Furst och Lövqvist men normalt är det en spelare som Hennemann ska slå (även om norskan är två år äldre)

  Jag undrar jag, hon behövde förlora innan imorgon för att kunna spela SM-slutspelet. Känns nästan lite som att hon inte gick in till 100 för G5:an och ville kunna spela SM. Beror på om de åker ut i dubbel också, men det är väl bättre att ge W.O i så fall.

 4. De vann dubbeln med 2-0 mot förstaseedade.

  Men på Hennemanns hemsida står följande, är det fel alltså?

  Skulle det dock inte gå lika bra som förra året i Kramfors, finns möjlighet att även spela SM-slutspelet till helgen. Den möjligheten finns om Caijsa förlorar i både singel och dubbel före torsdag

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här