22-28 februari – här spelar svenskarna

Hur reagerar Johanna Larsson efter smällen i Rio? Hur går det för Susanne Celik och svenskarna på futuretouren? Det är några av veckans frågor när vi går igenom lottningarna.

Kvalet i helgen för svensk del gick sisådär. Markus Eriksson fick spela kvalfinal i Challengern i Cherbourg, men föll med 1-2 i set mot Teixiera.

Cornelia Lister tog sig till andra kvalomgången i 50000-dollarsturneringen i Kreuzlingen, men föll där mot Lehnert och även där i en tresetare. Men i dubbel är det intressant, för där är Lister och Lesley Kerkhove tredjeseedade.

WTA Acapulco

2016-WTA-Auckland

Johanna Larsson möter en kvalspelare. Den 20-åriga grekiskan Maria Sakkari är under utveckling och har spelat kopiöst många matcher de senaste åren. Lyftet tog fart sommaren 2014 och då var hon på den nivå där många svenskor befinner sig idag och spelade bland annat 10000-dollarsturneringarna i Båstad. Idag är hon rankad 132, men hon har ännu inte slagit någon topp 100-spelare.

Larsson går från grus till hard igen, precis som Sakkari, med den skillnaden att grekiskan har två kvalmatcher i kroppen på banorna i Acapulco. Larsson var i kvartsfinal här ifjol och med tanke på förlusten mot Goncalves i Rio blir det här ett rejält test.

I en eventuell andra omgång kan finalisten i Rio förra veckan, Shelby Rogers, bli motståndare och på den här halvan finns också Victoria Azarenka och Dominika Cibulkova.

Larsson spelar också dubbel med Kiki Bertens och de är andraseedade. De möter Heather Watson/Johanna Konta i första omgången.

Svenskt i dubbeln i ATP-turneringarna i Dubai och Acapulco

2016-ATP-Dubai-dubbel

Robert Lindstedt verkar trivas med tillvaron av hans egna inlägg på sociala medier att döma. Han och Dominic Inglot är på plats 17 i racet och det är väl okej, men inte mycket mer? Lottningen i Dubai är långt ifrån enkel. Lopez och Lopez vann i Doha i årets första turnering, men det finns frågetecken efter det. Den som vill kan spekulera i en andra match för Lindstedt och Inglot.

2016-ATP-Sao Paulo-dubbel

Siljeström/Kowalczyk är 66:a på dubbelrankingen i år. Peralta/Zeballos blir favoriter i första omgången, de har 23/6 i matcher tillsammans men då mestadels på Challengertouren. Siljeström Kowalczyk blir inte favoriter här, men en chans har de definitivt.

Johan Brunström spelar ihop med Frederik Nielsen i Challengern i Cherbourg och duon är andraseedade.

Future – Plantation, USA

Christian Lindell gick ned en nivå för att börja vinna, men åkte ut i första omgången förra veckan mot Collinari som gick till kvarten men inte längre. Lindell är tredjeseedad den här veckan och börjar mot en kvalspelare.

Future – Antalya, Turkiet

Två spelare i kvalfinaler under tisdagen, Dragos Madaras och Magnus Eriksson.

ITF $25,000 Moskva

Susanne Celik lottades mot Nina Stojanovic. Rankingmässigt inte mycket som skiljer och båda försöker etablera sig på den här nivån. 19-åriga Stojanovic kommer dock från final i New Dehli i en ”25:a”. Vinnaren här kan ställas mot andraseedade Irina Khromacheva.

ITF $10,000 Hammamet, Tunisien

Många spelare från RIG Lidköping är på plats i Tunisien under några veckor. Jennifer Jussi kvalade in och möter ett wild card Tamara Tomic. På övre halvan finns Paulina Wulcan som möter Sviatlana Pirazhenka, som slog Anette Munozova förra veckan. Munozova är också kvar i Tunisien och möter i sin tur tredjeseedade Milana Spremo.

ITF $10,000 Sharm El Sheihk, Egypten

Med två seedade svenskor kanske vi vågar hoppas på framgångar här? Jacqueline Cabaj Awad är tredjeseedad och finns på undre halvan. Hon möter Giorgia Pinto och de möttes också i höstas och då vann ”Jackie” i raka set. Kajsa Rinaldo Persson är femteseedad och finns på övre halvan. 890-rankade Shivika Burman är motståndet i första omgången. Mathilda Malm är också med och möter ett wild card, Tereza Kolarova.

 

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.