29 aug-4 sep: Intensiv vecka väntar med US Open i fokus

6
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

US Open
Johanna Larsson inleder mot Karin Knapp och lottningen har SweTennis gått igenom här. Dubbellottningen är också gjord och Larsson/Bertens är 15-seedade och möter i första omgången Doi/Lepchenko. Lottningen är bra och i andra omgången blir det amerikanskt motstånd mot antingen Muhammad/Townsend eller Austin/Keegan.

Det är också lottat i herrdubbeln. Robert Lindstedt ihop med Qureshi möter Berlocq/Ramos-Vinolas i första omgången. Första seedade paret de kan få stöta på är 10-seedade Kontinen/Peers i en eventuella andrarunda.

Andreas Siljeström spelar ihop med Jiri Vesely och de lottades mot Thiem/Weissborn. I en eventuell andraomgång väntar antingen Chardy/Groth eller Cabal/Farah.

ATP Challenger Como, Italien
Elias Ymer kan få sällskap av brorsan Mikael som är i kvalfinal. Elias Ymers väg fram till eventuell kvartsfinal ser inte enkel ut.

2016-Challenger-Como

Det är också svenskt i dubbelturneringen där Isak Arvidsson spelar med Marco Cecchinato och Elias Ymer med Andrey Rublev.

ATP Challenger Curitiba, Brasilien

2016-Challenger-Curitiba
Christian Lindell möter sjätteseedade Pere Riba. Det var några år sedan som spanjoren var på topp 100, men här blir han favorit. Lindell spelar också dubbel med Severino.

Ryssland F7 (St Petersburg)
Inomhusturnering för Milos Sekulic. Möter ett wild card som inte har ett allt för imponerande facit. Lär dock få andraseedade Yannick Mertens i andra omgången vid vinst.

Belgien F12 (Middelkerke)
Grusturnering för Daniel Appelgren och Jonathan Mridha och båda är seedade. 7-seedade Appelgren möter Brechmeier, en spelare som saknar visserligen i skrivande stund saknar ranking men fransosen var nyligen i final i futuren i Koksijde. 8-seedade Mridha ställs mot kvalspelaren Neveux.

Egypten F22 (Sharm El Sheikh)
Niklas Johansson tog sin första rankingpoäng förra veckan och kvalar här.

Rumänien F15 (Brasov)
Dragos Madaras är med här och lottades mot andraseedade Luncanu.

$10,000 Sharm El Sheikh
Anette Munozova och Linnea Malmqvist. Lottning ännu inte ute.

$10,000 Batumi, Georgien
Brenda Njuki är femteseedad och möter kvalsplearen Eupur, rysk 15-åring.

Föregående artikelJacqueline Cabaj Awad levde upp till förväntningarna i SM
Nästa artikelYmer och Ymer – flipp och flopp i Como

6 KOMMENTARER

  1. Katerina Filip har kvalat in till en tia i Tjeckien också efter tre vinster mot helt okända motståndare.

    Njuki vann första mot en spelare som har spelat tre juniormatcher… Nu blir det tuffare mot Lodikova, men ändå en helt okej lottning om hon skulle vinna eftersom Lazareva inte är skräckinjagande som seedat motstånd.

    Bra av Mikael Ymer att ha gått till kvalfinal, tror mest på honom av herrarna i framtiden.

    • Hann inte gå igenom juniorerna, men vad jag kunnat utröna kommer Mirjam Björklund att spela US Open och Eriksson Ziverts kvalar?

  2. Björklund spelar förresten i en G1:a i Kanada veckan innan US Open nu också. Vann första, men möter tyvärr världsåttan i andra.

  3. Synd att Mirjam förlorade, jättejämnt första tiebreak sen vek hon ner sig i andra. Seger där så kan det vara tvärtom, små marginaler. Otur med lottningen hela tiden =/

  4. Att det inte finns någon möjlighet att se på en match i en Grand Slam (Larsson-Knapp) 2016 är ju helt otroligt. Dags att ta steget in i 2000-talet Eurosport.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här