3-9 oktober: Så blev lottningen för bröderna Ymer i Marocko

Kan Mikael Ymer följa upp framgången i Rom med en ny bra vecka i challengern i Marocko? 

Lottningarna till futuretävlingen i Falun hittar du här.

ATP Challenger Mohammedia, Marocko (42,500 euro, grus)
Jodå, Mikael Ymer fick en plats (SE) även om han missade kvalet. Han möter 197-rankade Jordi Samper-Montana och har en bra chans att nå omgång 2. Där väntar förmodligen förstaseedade Damir Dzumhur.

Elias Ymer fick en drömlottning. Han ska inte ha några problem med wild cardet och marockanen Medhi Jdi. Sedan väntar fjärdeseedade Roberto Carballes Baena och onom har Elias plusstatistik på.

ATP Challenger Campinas, Brasilien ($40,000+H, grus)
Christian Lindell har lottats mot en kvalspelare i första omgången. Seger där och förmodligen match mot tredjeseedade Facundo Bagnins i andra omgången.

ATP Challenger Mons (Belgien, hard)
Andreas Siljeström
och Adil Shamsdin, som var i semi i Chengdu, är tredjeseedade.

ATP Tokyo
Robert Lindstedt ihop med Alexander Peya möter fjärdeseedade Kontinen/Peers i första omgången.

Kroatien F9 (Bol, grus)
Jeppe Johansson-Holm spelar kvalfinal under måndagen.

$10,000 Bol (Kroatien, grus)
Hilda Melander, i comeback, kvalar.

$10,000 Sharm El Sheikh (Egypten, hard)
Jacqueline Cabaj Awad.

$10,000 Ramat Hasharon (Israel, hard)
Linnea Malmqvist.

$10,000 Hammamet (Tunisien, grus)
Med Julia Rosenqvist (kval), Sandra Örtevall och Ida Jarlskog.

9 KOMMENTARER

 1. Tack för sammanställningen. Riktigt bra för oss alla nördar som följer de våra därute.

  Med vänlig hälsning,
  Jonas

 2. Julia inkvalad efter vinst mot 270-ish rankad junior och Hilda vann sina två kvalmatcher. Hilda får Jurikova nu som vann tre raka tävlingar innan hon fick stryk förra veckan. Enklare comeback kan man få… men hon har potential att vinna. Kanske inte så snabbt efter att hon kommit tillbaka dock, det hade vart lite för bra för att vara sant kanske.

  Cabaj Awads lottning är lite tveksam. Gratisvinst i första, sedan Befeki som nog är den svåraste av de oseedade, följt av förstaseedade Morgina om hon vinner. Väntar spänt på lottningarna i Israel/Tunisien.

 3. Nämen, vilka trevliga lottningar. Rosenqvist får återigen möta förstaseedade (maximal otur för henne de här två tävlingarna), Örtevall får sexan på juniorrankningen och Jarlskog får seedat motstånd men är åtminstone den med bäst chans då hon är omringad av juniorer som hon rankningsmässigt ska vara favorit mot. Linnea Malmqvist får 74-rankad junior i första.

  Bah. De kan lika gärna ställa upp i 25k-tävlingar med de här lottningarna.

 4. Swetennis äger 🙂
  Ibland tror jag att jag har koll på allt som händer i Svensk Tennis. Henrik, Andreas @ Co visar dock regelbundet att det finns mycket att rapportera om, trots att vi som nation inte är särskilt stora. Jag är född optimist och tror faktiskt att inom 3 år att bägge bröderna Ymer är topp 50, Larsson o Petersson är topp 30 och vi har fler juniorer än någonsin högt upp på ITF rankingen. Hoppas ni förbereder er för detta, för då krävs det många rapportörer för att följa våra spelare lika uppdaterat 👍
  Tack Tennisvänner !

 5. Jonas, Andreas, Peter H: Underbart att vi är några som tror på framtiden 🙂 Jag hoppas att vi får fler spelare på alla nivåer framöver. Större bredd och bättre möjligheter att få fram spetsen. Bara detta att vi är några som bryr oss och följer vad som händer på lägre nivåer tror jag är viktigt för att skapa ett intresse för stort som lågt.

 6. Ja det är kul om vi blir några fler som kommenterar och skriver här. Finns ju alltid något att diskutera varje vecka, åtminstone i början av veckan innan alla har åkt ut haha =)

  Tycker också att det ser ljust ut på längre sikt, men Hildas comeback…. =/. Så snopet. Hon bröt alltså fram till 4-3 i skiljeset och sedan klappade hon igenom totalt. Kanske har med matchoträningen att göra.

  Men det man ska komma ihåg är att hennes motståndare har vunnit sina tre senaste 10k-tävlingar utan att ens tappa set (7-5 som sämst i ett av seten)! Och det mot flera bra motståndare dessutom. Hilda pressade henne mer än så och var t o m nära att vinna. En riktigt bra comeback av Melander, hoppas hon får en bättre lottning nästa gång.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.