9-15 maj: Larsson klarade kvalet i Rom

4

Det är mycket på programmet kommande vecka. WTA-spel i Rom för Johanna Larsson, Elias Ymer i challenger i Bordeaux och så har vi två tävlingar i Båstad.

Johanna Larsson klarade kvalet i WTA-turneringen i Rom efter seger mot först Donna Vekic och sedan Su-Wei Hsieh. Nu blir det öppningsmatch mot Johanna Konta, en av de spelare som klättrat mest på rankingen under 2016. Semifinalisten i Australian Open bröt dock turneringen i Madrid pga sjukdom. På grus har heller inte Konta haft några större framgångar hittills i WTA-sammanhang. Vinnaren här möter sjundeseedade Roberta Vinci.

Elias Ymer spelar i challengern i Bordeaux möter återigen Lukas Rosol, för andra veckan i rad. Tjecken är andraseedad.

Future Båstad (F2)

2016-Future-Bastad-1-main

19 svenskar är med och bland de som tillkommit jämfört med förra veckan i Karlskrona och bland andra Markus Eriksson och Daniel Windahl.

Tio finns på övre halvan och är möts semifinalparet i Karlskrona, Fred Simonsson och Carl Söderlund direkt. Nio svenskar finns på undre halvan och här kan Markus Eriksson och Isak Arvidsson få möta varandra i en kvartsfinal. Det är lite tuffare nu och Eriksson är den ende svensken som är seedad.

ITF $10,000 Båstad

2016-ITF-Bastad-1-main

2015 var det två lyckade veckor för Kajsa Rinaldo Persson i Båstad, med en titel och en finalplats. Hon spelar dock i Kroatien i år och är inte med den här veckan. Utöver det var en svenska, Cornelia Lister, i semifinal förra året.

Sju svenskor finns på övre halvan, nio på den undre. Tre är seedade: Cornelia Lister (4), Malin Ulvefeldt (5) och Fanny Östlund (7).

Här spelar övriga svenskar 

Det är inte alla som vill vara med i Båstad.

Kroatien F6, Bol: Patrik Rosenholm går in i huvudturnering. Jonathan Mridha möter 1240-rankade Andrew Ruppli i kvalfinal.

$25,000 Györ, Ungern: Jacqueline Cabaj Awad i kval och behöver besegra Tina Tehrani under måndagen för att kliva in i huvudturneringen.

$25,000 Naples, USA: Susanne Celik är med och här är lottningen inte klar.

$10,000 Bol, Kroatien: Kajsa Rinaldo Persson är med här, lottningen inte offentliggjord, men tävlingen spelas på samma arena som herrarnas futuretävling..

$10,000 Sharm El Sheikh, Egypten: Anette Munozova och Linnea Malmqvist är båda klara för huvudturneringen, men lottningen är inte offentliggjord.

 

Föregående artikelYmer förlorade semin mot Berlocq – 0-6 i avgörande set
Nästa artikelYmer besegrade Rosol igen – men Larsson var utan chans

4 KOMMENTARER

  1. Jarlskog – Ulvefeldt… såklart, vad annars. Lister är den som fått klart mest gynnsam lottning av svenskorna.

  2. Seger för Jarlskog mot Ulvefeldt. Kan nog gå till kvarten nu, där det kanske kan bli juniormöte mot Helgo (om hon nu skulle ta förstaseedade).

    Intressant att Saner slog Örtevall också. Örtevall är klart högre rankad på juniorsidan men Saner har gjort lovande insatser på sistone och de två kvalmatcherna i benen hjälpte nog.

  3. Det blir intressant att se hur de här två veckorna slutar och innan det är gjort ska jag inte säga för mycket. Förutom några enstaka namn så ser återväxten inte bra ut.

  4. Intressant kuriosa: Östlund slog Jurikova i mars tror jag med 6-3 6-0. Jurikova slog idag Chirico som förra veckan var i semifinal i Madrid WTA…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här