Anette Munozova redo för karriärens första ITF-final

Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Anette Munozova hade semifinalplats som bästa resultat tidigare på 10000-dollarsnivån, men nu väntar karriärens första final i Sharm El Sheikh. Munozova vände och vann mot Ioana Diana Pietroiu efter 2-6, 7-5, 6-4.

I mitten av veckan såg det dock inte så lovande ut.

– Jag vaknade med världens nackspärr i onsdags och kunde varken vrida huvudet till vänster eller uppåt. Eller lyfta armen. Då trodde jag det var kört. Från i torsdags har det varit helt okej men jag har inte haft så stora förväntningar, säger Munozova.

Det är i Egypten på hardcourt som svenskorna gjort bra resultat i år. Brenda Njuki och Jacqueline Cabaj Awad vann varsin turnering i Sharm El Sheikh i juli och nu har Anette Munozova chansen att också ta karriärens första ITF-titel.

Den 18-åriga rumänskan Pietroiu kommer vi nog att få höra talas om framöver. Hon vann i Sharm El Sheikh förra veckan och har fyra finaler i 10000-dollars i sommar. Här fick hon med sig första set, men Munozova kom tillbaka och vann.

– Det var en bra match av båda och i andra set kunde det gått hur som helst. Jag började lite stressigt med många misstag, men jag bara fortsatte och vara på bollen hela tiden. Jag spelade mer och mer aggressivt med min forehand, gick runt mycket och servade bättre och bättre, säger Munozova om semifinalen.

Hur har det varit att möta ett par vänsterhänta spelare?

– Jag mötte en vänsterhänt igår och i förra veckan och hade problem med returerna i de matcherna. Men idag gick det hur bra som helst.

Turkiet har många spelare på gång och i finalen väntar blott 16-åriga Berfu Cengiz, som har en finalplats som bäst. Klart är att antingen Munozova eller Cengiz kommer att få fira sin första ITF-titel imorgon.

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.