Arvidsson/Simonsson i final: ”Vi spelar vår powerdubbel”

Fred Simonsson och Isak Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fred Simonsson och Isak Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Isak Arvidsson och Fred Simonsson vann semifinalen mot Elias Ymer och Daniel Windahl med 6-3, 6-4. Nu blir det en helsvensk challengerfinal i Jönköping.

Arvidsson/Simonsson dominerade matchen från första boll till den sista. Man agerade med pondus och auktoritet och en markant bättre kemi och energi.

– Det känns väldigt bra med första challengerfinalen. Vi spelade väldigt bra hela matchen. Vi var stadiga och hade fullt av energi, säger Fred Simonsson.

Igår mötte ni ett etablerat par i Middelkoop/Koolhof och idag två singelspelare. Hur var taktiken?

– Vi fick dem att bli väldigt stressade. De visste inte hur de skulle få bort oss från nätet. Vi vill komma på nät och äga nätet och spela vår powerdubbel, säger Arvidsson.

Vad är era styrkor?

– Båda slår hyfsat hårt. Eller rättare sagt, jag slår hyfsat hårt. Fred slår stenhårt. Sen har vi bra volley och båda är kanonservare. Vi får med oss en del lätta poäng och det är jobbigt att möta oss, säger Arvidsson.

Hur är det att möta ett annat svenskt par?

– Man vill vinna och det är ett svenskt derby. Men det blir nog mer av den känslan imorgon. Idag var det som en vanlig seger, säger Simonsson.

Challengerfinalen står mellan Fred Simonsson och Isak Arvidsson mot Markus Eriksson och Milos Sekulic. Vad var oddset på det innan turneringen började?

Singelfinalen går mellan Karen Khachanov och Andrey Golubev. Semifinalen mellan Khachanov och Jan-Lennard Struff kändes som den moraliska finalen mellan de två spelare som spelat på den högsta nivån under veckan. Nu vann ryssen en tresetare efter vändning och två tiebreakset.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.