Biella: Lindell utslagen – Ymer i underläge när mörkret stoppade matchen

Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)

Christian Lindell är utslagen och Elias Ymer var i underläge när hans match avbröts i challengern i Biella i Italien.

Den ett år äldre och 256-rankade Stefano Napolitano var i ledning med 6-4, 3-3 när matchen avbröts pga mörker. Ljuset var svagt länge och väl innan man valde att bryta matchen. Dagens spel i Biella försenades pga regn.

Ymer kommer till spel i Biella efter att ha nått kvartsfinal för första gången i en ATP-turnering. På något sätt kändes mönstret igen i första set när Ymer går från ATP-turnering till en mindre challenger. Det var inte dåligt i första set, serven var tex bra och det var ett jämnt första set som italienaren vann, men den där riktiga närvaron hos Ymer såg ut att vara ganska många procent mindre än föregående vecka. Ymer hamnade ganska långt bak i banan och det var ofta Napolitano som fick ta initiativet och styra.

Det är långt ifrån kört när matchen återupptas imorgon och kan Ymer höja sig några procent så är chanserna goda till seger.

Uppdaterat 27/7: 6-4, 3-3 mellan Napolitano och Elias Ymer blev till 6-4, 6-4 när matchen spelades klart idag. 

Formstark slovak för svår för Lindell

26-årige Andrej Martin är i sitt livsform. Slovaken, som har sin bästa ranking (98) just nu efter första ATP-finalen förra veckan i Umag, vann med 6-3, 6-3 över Christian Lindell.

Lindell hade ett servegenombrott i matchen och det var tidigt, redan i slovakens andra servegem. Slovaken spelade upp sig och var sedan aldrig riktigt hotad trots att han emellanåt såg lite ofokuserad ut och svarade för en del grova misstag.

Lindell servade inte tillräckligt bra för att kunna hota, satte bara 45% av förstaservarna i spel, och var ofta plågad i sina servegem. Möjligen hade matchen kunnat ta en annan väg om Lindell utnyttjat sina möjligheter i andra set då det var 1-0 och 0-40 i Martins serve. Lindell hade problem med en fot också och tog medical timeout efter en timmes spel.

Christian Lindell tappade 31 placeringar på rankingen till den här veckan och är nu rankad 356. Lindell har fortsatt svårt att hävda sig i challengerturneringarna utanför Sydamerika. Fyra vunna challengermatcher har han i år och det mot ganska beskedligt motstånd och där semifinalen i Sao Paulo är bästa resultat.

Svenska vinster i challengerdubbel

Johan Brunström och Andreas Siljeström gick in idag i challengern i spanska Segovia och det blev svensk seger över belgarna Mertens/Bemelmans med 6-4, 6-3. Andraseedade Brunström/Siljeström möter närmast Chiudinelli/Setkic.

Spel var det igår i Prags challenger och det helsvenska mötet mellan Simonsson/Arvidsson och Appelgren/Rosenholm slutade lite överraskande med seger för de sistnämnda efter 10-7 i matchtiebreaket. Vem Appelgren/Rosenholm får möta i kvartsfinalen blir klart imorgon.

Då spelar också Milos Sekulic, som lirar ihop med Tomislav Draganja. De möter förstaseedade Knowle/Zelenay.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.