Bra vecka för Mridha och Lindell – semifinaler väntar

0
Jonathan Mridha (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jonathan Mridha (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Tre svenskar spelade idag kvartsfinaler i två olika futuretävlingar och två är vidare. För Jonathan Mridha och Christian Lindell är det välkomna framgångar.

Både Jonathan Mridha och Daniel Appelgren var idag uppe i kvartsfinaler i futuretävlingen i Finland.

Appelgren förlorade mot dansken Mikael Torpegaard, som haft ett riktigt bra år på college i USA och är på god väg att förbättra sin ranking också. Appelgren, rankad 720, har haft svårt att nå en bit in i turneringarna i år, men det här var i varje fall årets andra kvartsfinal i en futureturnering.

Mridha har haft en strulig säsong med en del skadeproblem och är nu rankad 953. Faktum är att han faktiskt bara klarat första omgången i fyra tävlingar innan Finland den här veckan och nu är han framme i sin första semifinal sedan maj 2015, den tredje i karriären totalt. Mridha har slagit två seedade spelare på vägen, Patrik Niklas-Salminen och Alexander Vasilenko. I semifinalen stöter han på norsk tennis största framtidshopp, Casper Ruud.

Christian Lindell har tappat många placeringar på rankingen i år och är rankad 361 den här veckan. Lindell har en futurefinal i år, från USA tidigt i mars. Nu är han i semifinal i Italien i en tävling med 25000 dollar i prissumma. Lindell hade sin svåraste match i kvarten mot fjärdeseedade Matteo Viola men vann klart med 6-2, 6-2. Lindell möter nu chilenaren Bastian Malla, som är en bit efter Lindell på rankingen.

Apropå svenskar som har det tungt. Robert Lindstedt ihop med Mate Pavic var andraseedade i ATP-turneringen i Atlanta men floppade helt som rätt stora favoriter redan i första omgången mot Zeballos/Molteni. Sedan skadan och efter att Lindstedt och Inglot splittrades i våras har Lindstedt haft sex olika partners i de åtta senaste turneringar.

Johan Brunström och Andreas Siljeström spelar imorgon kvartsfinal i Atlanta mot Monroe/Sitak. Svenskparet vann sin första match över O’Brien/Roelofse, som sent fick ersätta tredjeseedade Butorac/Groth. Lite enklare, men lite flyt är alltid välkommet.

På damsidan hade vi ingen svensk spelare i kvartsfinal, men väl en finalist i dubbel. Det är förstås Cornelia Lister som är det. Hon är det i 25000-dollarsturneringen i Plzen tillsammans med polskan Katarzyna Kawa, återigen en ny partner som Lister aldrig tidigare spelat ihop med.

 

 

Föregående artikelSå svår blev Johanna Larssons OS-väg
Nästa artikelWindahl och Rinaldo Persson vann i Växjö

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här