Bra vecka för Mridha och Lindell – semifinaler väntar

Jonathan Mridha (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jonathan Mridha (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Tre svenskar spelade idag kvartsfinaler i två olika futuretävlingar och två är vidare. För Jonathan Mridha och Christian Lindell är det välkomna framgångar.

Både Jonathan Mridha och Daniel Appelgren var idag uppe i kvartsfinaler i futuretävlingen i Finland.

Appelgren förlorade mot dansken Mikael Torpegaard, som haft ett riktigt bra år på college i USA och är på god väg att förbättra sin ranking också. Appelgren, rankad 720, har haft svårt att nå en bit in i turneringarna i år, men det här var i varje fall årets andra kvartsfinal i en futureturnering.

Mridha har haft en strulig säsong med en del skadeproblem och är nu rankad 953. Faktum är att han faktiskt bara klarat första omgången i fyra tävlingar innan Finland den här veckan och nu är han framme i sin första semifinal sedan maj 2015, den tredje i karriären totalt. Mridha har slagit två seedade spelare på vägen, Patrik Niklas-Salminen och Alexander Vasilenko. I semifinalen stöter han på norsk tennis största framtidshopp, Casper Ruud.

Christian Lindell har tappat många placeringar på rankingen i år och är rankad 361 den här veckan. Lindell har en futurefinal i år, från USA tidigt i mars. Nu är han i semifinal i Italien i en tävling med 25000 dollar i prissumma. Lindell hade sin svåraste match i kvarten mot fjärdeseedade Matteo Viola men vann klart med 6-2, 6-2. Lindell möter nu chilenaren Bastian Malla, som är en bit efter Lindell på rankingen.

Apropå svenskar som har det tungt. Robert Lindstedt ihop med Mate Pavic var andraseedade i ATP-turneringen i Atlanta men floppade helt som rätt stora favoriter redan i första omgången mot Zeballos/Molteni. Sedan skadan och efter att Lindstedt och Inglot splittrades i våras har Lindstedt haft sex olika partners i de åtta senaste turneringar.

Johan Brunström och Andreas Siljeström spelar imorgon kvartsfinal i Atlanta mot Monroe/Sitak. Svenskparet vann sin första match över O’Brien/Roelofse, som sent fick ersätta tredjeseedade Butorac/Groth. Lite enklare, men lite flyt är alltid välkommet.

På damsidan hade vi ingen svensk spelare i kvartsfinal, men väl en finalist i dubbel. Det är förstås Cornelia Lister som är det. Hon är det i 25000-dollarsturneringen i Plzen tillsammans med polskan Katarzyna Kawa, återigen en ny partner som Lister aldrig tidigare spelat ihop med.

 

 

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.