Cabaj Awad överlägsen i Oslo – tog sin fjärde titel

6

Jacqueline Cabaj Awad har haft en strålande vecka i Oslo och tappade inte ett set. I finalen besegrades 285-rankade Amanda Carreras efter 6-3, 6-3. 

På hardcourt och inomhus är förmodligen Cabaj Awad en av de vassaste spelarna just nu när det handlar om 10000-dollarsturneringar. Cabaj Awad är rankad 550 och mycket högre än runt 500 är svårt att nå om man inte går över till nästa nivå, dvs 25000-dollars.  Den kapaciteten har Cabaj Awad. Carreras har i år tagit en hel del vinster på högre nivå och har faktiskt 16-14 i matcher i kategorierna 25K till 100K.

Det här var den sjätte finalen i 10000-dollars för Cabaj Awad som nu står på fyra vunna titlar. De tre tidigare har tagits i Sharm El Sheikh.

 

Föregående artikelMadaras nådde semifinalen i Oslo
Nästa artikel7-13 november: Elitserien startar – få svenskar spelar ute i världen

6 KOMMENTARER

 1. Hon har gått från klarhet till klarhet de senaste veckorna. Nu börjar hon på allvar knappa in på topp tre spelmässigt, såna här resultat har hon inte gjort tidigare.

 2. På tal om att det är svårt att nå mycket högre än plats 500 på rankingen genom att bara spela 10k-turneringar så är Hogbarski 379 på rankingen just nu (hon som slog Jarlskog i semin i Tunisien i oktober). Hon har vunnit de 4 senaste. Så det är svårt, men man kan bli bättre än topp 300 t o m bara genom 10k-tävlingar.

  Dock är det inte så jättebra på lång sikt för man behöver ju möta de bättre för att utvecklas.

 3. Hehe, där ser man, ibland tror jag att jag pratar ut i etern. Ni får tjöta mer så jag också har nåt att läsa 🙂

 4. Haha, vi får försöka… Häng gärna på diskussionstråden i inlägget om vilka svenskor som plockat poäng de inhemska turneringarna i år!

 5. Cabaj-Awad mycket nära förlust idag i Polen.
  Vann med 7-6 I avgörande mot en polska som gjorde sin första match på 8 år…
  Måste höja sig rejält om hon ska kunna slå Herdelas i nästa match.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här