Celik, Cabaj Awad och Lister – alla vidare i Ystad

1
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

De var åtta från början, men nu är tre svenskor vidare till andra omgången i Ystads 25000-dollars.

Med tanke på att vi nu bara har en spelare, Susanne Celik, som etablerad på den här nivån så är det godkänt.

Celik mötte sin rumskamrat Malin Ulvefeldt och vann efter 70 minuters spel med 6-2, 6-1. Celik möter nu den litauiska kvalspelaren Joana Eidukonyte i andra omgången.

Förra året förlorade Cornelia Lister tresetare i första omgången i både Ystad och Helsingborg, men idag var hon klart starkast. Det blev 6-1, 5-7, 6-0 mot Dia Evtimova. Nu möter Cornelia andraseedade Daniela Seguel i andra omgången.

Vidare är också Jacqueline Cabaj Awad. Det är extra kul för det var faktiskt första vinsten i en 25:a för henne. Det blev 7-6, 6-0 mot Xinyu Gao och i nästa omgång väntar Deniz Khazaniuk.

Emma Ek var den fjärde svenskan som spelade idag, men hon räckte inte till mot Laura Schaeder som vann i två raka set.

Igår såg jag en bra match mellan Kajsa Rinaldo Persson och danskan Emilie Francati. Tyvärr blev det förlust för Kajsa i en match där de tunga forehandsslagen ven över banan från båda håll. Danskan servade lite bättre och det var något som vägde över till hennes fördel.

Fanny Östlund förlorade mot fjärdeseedade Martina Caregaro efter två raka set i en match med väldigt många stoppbollar. De påminde lite om varandra i sättet att spela. Hade Fanny fått med sig det jämna första setet hade det kunnat sluta annorlunda.

Sandra Örtevall fick också känna på ett högre tempo mot Ran Tian och förlorade klart. Men Örtevall har en bra grund att bygga på, spelar offensivt och driver på men här kom bollarna tillbaka snabbare än vad hon är van vid.

Föregående artikelBildspel: Swedish Ladies ($25,000 Ystad)
Nästa artikelJättevändning tog Peterson till kvalfinal i Wimbledon

1 KOMMENTAR

  1. Lister mäktade med hela två gem i sin andra omgång…. Cabaj Awad ser det också hårt ut för i nuläget. Tycker ändå att Khazaniuk som hon möter har fått sina framgångar mest genom spel i enkla 10K-tävlingar i Israel, så en helt övermäktig match borde det inte vara.

    Celik vidare. Hon ”bör” ta även nästa match innan det blir en tidig final antar jag mot Stojanovic som jag ser som den mest formstarka motståndaren.

    Francati slog Caregaro och är i kvarten. Det roliga är ju att Lister vann över Francati under 10k-turneringarna i Sverige nyss. Men det verkar som att Lister är ojämn.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här