Celik förstaseedad i Swedish Ladies i Ystad

Två högintressanta veckor väntar på hemmaplan där svensk damtennis får stå i fokus. Först ut är Swedish Ladies i Ystad, som följs av Pålsjö Ladies i Helsingborg. Båda tävlingarna är på 25000-dollarsnivån.

Susanne Celik får nu kliva in som förhandsfavorit och förstaseedad, med allt vad det innebär. Det blir ett test redan i första omgången mot Malin Ulvefeldt, som hade en tuff kvalfinal idag mot Adna Sofradzija.

Ulvefeldt var en av tre svenskor som tog plats via kval. Övriga var Sandra Örtevall och Emma Ek.

Totalt blir det nu åtta svenskor i turneringen. Jacqueline Cabaj Awad, Cornelia Lister, Fanny Östlund och Kajsa Rinaldo Persson fick wild carden.

2016-ITF-25K-Ystad

6 KOMMENTARER

 1. Som det ser ut så får vi väl hoppas på att någon mer än Celik tar sig vidare. De slår ur underläge allihop. Rinaldo Persson och Lister känns spontant som de med störst chans.

 2. Jag håller med och har inte sett ngn av dem på länge men väntar på en positiv utveckling för Lister även i singel framöver…

 3. Då var Östlund, Örtevall och Rinaldo Persson ute.

  Rinaldo Persson var närmast som väntat, men som jag märkt i hennes matcher på sistone så förlorar hon stort i tredje set i många av sina förlustmatcher. Tar oftast set men lyckas inte hota i tredje set. Den här gången hade hon 17 breakbollar och tog tillvara på tre. Det funkar såklart inte. Det var ett jämnt set vid 2-2 som hon inte lyckades bryta trots många försök och efter det gemet sa jag att nu är det kört, tyvärr fick jag rätt – hon fick inte ett gem därefter. Francati är en spelare hon har besegrat som junior då de är jämngamla.

  Celik, vårt enda hopp känns det som =/

  • Jag var där igår. Slås framförallt av två saker: tempot och servandet. Våra spelare behöver ju både mer träning och fler matcher i den här miljön.

   Sandra Örtevall finns det nog mycket utveckling i. Verkar vara en spelare som suger i sig allt hon ser. Där var det temposkillnad mot kinesiskan Ran Tian.

   Fanny Östlund hade en bra chans mot Caregaro. Två liknande spelstilar som möttes. Varierat, en del slice och många stoppbollar. Caregaro verkade ha lite problem med sin serve emellanåt, men var ändå effektivare än Fanny. En skillnad som i andra set blev avgörande.

   Kajsa Rinaldo Persson-Emilie Francati var stundtals en riktigt bra match. Förutom första set där Kajsa inte alls var med. Ringrostig? Men även här två spelare som liknar varandra. Det är full kraft med forehanden nästan hela tiden. Kajsa är sårbar i sin andraserve framförallt. Francati däremot räddade sig ur svåra situationer med sin fina serve. Tror det var tredje gången jag såg danskan och jag måste säga att jag tror mycket på henne. Kajsa? Undrar hur många av svenskorna som har hennes högstanivå? Magnus Larsson var där som coach, positivt, och nu när Kajsa är klar med studenten undrar jag om inte utvecklingen tar fart igen?

 4. Kul med insideinfo =) Ja Kajsa tog set på Abanda och slog ju många bra spelare förra året så hon har en hög högstanivå helt klart. Bra att hon är klar med skolan och kan fokusera mer på tennisen.

 5. Ganska så meriterande seger av Cabaj Awad får man säga. Tiebreaket var ju helt avgörande som så ofta på den här nivån. Lister mötte en formsvag Evtimova (såg bilden på henne, hon ser undernärd ut?) och vann blankt i sista.

  Två vidare utöver Celik alltså, det är det maximala man kunde förvänta sig mer eller mindre – så bra utdelning.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Statistik – ATP och WTA-fakta för svenska spelare

Vilka spelare har vunnit flest matcher i år? Vem har bäst facit i tiebreak?

Vecka 46 | Elias Ymer i Helsingfors

Både Ymer och Mridha spelar challengern i Finland.

ATP-ranking och WTA-ranking

Håll koll på hur de svenska spelarna ligger till på ATP- respektive WTA-rankingen.

Vecka 45 | Mikael Ymer i Next Gen ATP Finals

Förutom slutspelet i Milano kan vi se fram emot att seriespelet drar igång.

Vecka 44 | Når Fanny Östlund längst igen?

Östlund var i final i singel och vann dubbeln i Djursholm.