Celik fortsätter i vinnarspåret – vann tuff match mot Lister

5
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Den andra av två ”25:or” i Sverige är igång och frågan den första dagen var hur Susanne Celik skulle reagera på helgens turneringsvinst i Ystad. Bra, blev svaret. Celik besegrade Cornelia Lister med 6-4, 6-3.

– Det är alltid svårt med första rundorna och jag är glad att vara vidare, säger Celik.

Frågan är om inte Pålsjö tennisanläggning i Helsingborg är landets finaste? Vi som var där fick i alla fall se en fin och välspelad match mellan två jämngamla spelare i Susanne Celik och Cornelia Lister.

– Cornelia är en bra spelare och spelade bra idag. Jag tycker jag spelade bättre och bättre ju längre matchen led, säger Celik.

Lister hade sina chanser i första set, men lyckades inte ta vara på dem.

Med årens lopp byggs det naturligtvis upp en viss typ av rivalitet mellan årgångstopparna och här var det två spelare som verkligen inte ville förlora.

Celik har tagit jättekliv framåt senaste året och ser ut att vara extremt bra tränad. Nu är hon van vid ett högre tempo och har inga egentliga svagheter, samtidigt som ett riktigt vapen kanske saknas. Serven var riktigt bra, fin placering som gjorde det svårt för Lister som mottagare. Celik är i så fin form att det hade varit jättekul att se henne i större sammanhang redan nu.

När det gäller Lister är det nog kanske så att jag råkar se hennes bättre matcher, för det här spelet bör räcka en bit i ”10:orna” vecka ut och vecka in. Tyngden i slagen har alltid funnits där och hon har också ett bra försvar när hon möter den typen av motstånd. Lister har Patrik Brydolf vid sin sida och lär förhoppningsvis kunna ta något steg till.

Jacqueline Cabaj Awad gick också vidare, utan några större problem. Kvalspelaren Angelique Svinos hör inte hemma på den här nivån. 6-4, 6-3 blev det. Cabaj Awad kan hamna i små svackor som kan kosta en del under matcherna och så var fallet vid 6-4, 3-0 där Svinos tilläts utjämna till 3-3 utan att spela speciellt bra själv.

Apropå missvisande ranking så har nästa motståndare det. 912-rankade Joana Eidukonyte har varit flera år på college och kommer att avancera en bit.

Malin Ulvefeldt har ett tufft 2016 och står på 2-5 i matcher i år. Hon hängde inte med i svängarna mot den rätt kompetente Deniz Khazaniuk och det blev 2-6, 1-6.

Brenda Njuki är utan vinst på 25K-nivå. Här blev det 1-6, 4-6 mot Dia Evtimova och det är just bulgariskan som Celik får möta i nästa omgång.

Imorgon går övriga svenskar in i turneringen: Fanny Östlund möter Kathina von Deichman och så har vi Kajsa Rinaldo Persson mot Marina Yudonov.

Föregående artikelPålsjö Ladies ($25,000 Helsingborg) – Celik och Lister möts direkt
Nästa artikelBildspecial: Pålsjö Ladies ($25,000 Helsingborg)

5 KOMMENTARER

  1. ”Celik är i så fin form att det hade varit jättekul att se henne i större sammanhang redan nu.”

    Snart så…. =) Ser fram emot Båstad.

  2. Hittar inte kvalet, menar du att hon är med i Bukarest WTA-kval?

    Trodde du sa fel först och menade Budapest 100K, men där är bara Johanna och Rebecca anmälda. Då blir nästa vecka också intressant. Men tror såklart att hon har större chans att skrälla på hemmaplan, hoppas inte att hon tappar flytet genom att ställa upp i en sån WTA före Båstad.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här