Celik krossade motståndet – vann sin andra raka 25000-dollars

5
Susanne Celik
Susanne Celik

Susanne Celik var skoningslös i finalen i $25,000 Changwon i Sydkorea. Amerikanskan Kristie Ahn krossades med 6-2, 6-0.

– Jag är så glad att ha vunnit två tävlingar i rad och jag är supertaggad inför kommande tävlingar framöver, säger Susanne Celik.

Två vunna 25 000-dollarsturneringar i rad och 13 vunna matcher i rad. Celik är inne i en hysterisk formtopp som kommer att ta henne långt på rankingen.

Innan Asienturnén var hon rankad 309 och hade 131 poäng. Två titlar på två veckor ger 100 poäng till och med tanke på att Celik i princip inte har några poäng att försvara alls under första halvåret räcker detta till en plats runt 220. Celik har som bäst varit rankad 217.

Sett bara till årsrankingen är Celik nu runt 140 i världen. Att vinna en turnering är inte lätt. Att upprepa det ännu svårare. Det brukar vara bland det svåraste att spela match efter en vunnen final.

Finns det någon förklaring till det som har hänt senaste veckorna?

– Jag har spelat väldigt bra tennis från start här, men jag kommer från en grymt bra träningsperiod. Inte en jättelång träningsperiod, men bra kvalitet på varje pass hemma på SALK som gjort att jag känt mig väldigt redo inför dessa tävlingar, säger Celik.

Att nå ett kval till Franska Öppna finns nu inom räckhåll. Celik har spelledigt nästa vecka, men är anmäld till en 25000-dollars i Nanning i Kina 18-24 april. Frågan är om jackpotten i de här två turneringarna kommer att ändra på framtidsplaneringen?

– Det är något jag ska ta med min tränare (Karim Benturki) framöver, säger Celik.

Vägen till titeln

1R: So-Ra Lee (247) 6-3, 6-4
2R: Sung-Hee Han (547) 6-2, 6-1
QF: Na-Lae Han (254) 6-4, 7-5
SF: Arina Rodionova (231) 6-1, 3-6, 6-4
F: Kristie Ahn (194) 6-2, 6-0

 

Föregående artikelNy tränare för Wozniacki – pappa Piotr släpper inte taget helt
Nästa artikelNy vecka med stora möjligheter för Ymer och Peterson

5 KOMMENTARER

 1. Fantastiskt av Celik att orka ladda om efter förra veckan! 13 matchvinster i rad och majoriteten mot högre rankade spelare – det skvallrar om ännu bättre resultat framöver.

  Ser pa ITF sidan att hon nu dragit sig ur Nanning. Nog en bra ide att vila kroppen och knoppen efter två intensiva veckor. Hoppas hon fortsätter spela pa 25k och 50k nivån i ett par månader till, bade ranking och självförtroende skulle nog ma bra av att bli etablerad pa semi eller bättre pa den har nivån, snarare av att t.e.x. jaga i kval pa 100k och WTA niva. Fortsätter framgångarna kan hon ju alltid byta till en högre niva senare i ar, men risken finns annars att hon tappar momentum om hon flyttar upp i niva for snabbt och inte far med sig matchvinster.

  Hur som helst jättekul att se henne lyckas, hon framstar som en målmedveten och klok spelare som verkligen förtjänar framgång.

 2. Hon hade nog tur som fick Ahn istället för Mertens i final, kändes som en märklig seger för Ahn. Men så är det med formtoppar och formdalar. Fantastiskt kul för Celik, tycker nästan det är synd att hon vilar nu istället för att fortsätta segertåget med den formen. Sen är det inte bara 13 segrar i rad som imponerar, det är ju 26-1 i set, vilket är smått otroligt med tanke på att hon mött högre rankat motstånd för det mesta.

 3. Synd att Celik inte fortsatte i nästa 50K i Kina. Många av de som hon vann över och kom längre än i 25K-tävlingarna är nu i kvartsfinal där. Hon hade haft goda chanser att vinna igen.

 4. Andreas, ”tur” skall man nog icke kalla det när Celik vunnit 13 matcher irad och imponerat på det sättet hon gjort. Hade nog vunnit mot mertens också. Mycket fel ordval måste jag säga.

 5. Nu har jag inte sagt att hon haft tur som vunnit 13 matcher, jag har sagt att det är imponerande. Jag sa att det var tur att hon slapp förstaseedade, för jag tror Mertens hade tagit fler än två gem. Det var bara några bollar som skiljde i semin mellan Mertens – Ahn så det kunde gått åt båda hållen.

  Tycker jag. Om du inte håller med så är det helt okej.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här