Celik på väg mot topp 200

Vilken svensk spelare har haft den bästa utvecklingen under 2016? Svaret på den frågan är förmodligen Susanne Celik som idag tog sig till kvartsfinal i 50 000-dollarsturneringen i Brescia.

Idag var Celik favorit mot Victoria Rodriguez och vann med 6-4, 4-6, 6-1. I morgondagens kvartsfinal blir det ett returmöte med Romina Oprandi, som Celik besegrade förra veckan. Oprandi har gått två tuffa tresetare för att ta sig till kvartsfinalen.

Celik gör nu sin tredje kvartsfinal i en 50 000-dollars. De två tidigare var i Australien under hösten 2014.

Att det pekar spikrakt uppåt för Celik ser vi på årsrankingen. I och med att det blir minst kvartsfinal står Celik på 176 poäng. Det är bara två poäng färre än vad Rebecca Peterson har i år och det räcker till plats 165 på årsrankingen.

En som får spela kvartsfinal den här veckan är också Fanny Östlund. Det satt hårt inne men det blev 6-1, 4-6, 7-5 idag mot wild cardet Yulia Kulikova i Hammamets 10000-dollars. Här hade ryskan 4-0 i skiljeset. Östlund möter åttondeseedade Steur i kvarten.

Mirjam Björklund blev utslagen i andra omgången i dubbel i juniorernas Franska Öppna, Mirjam som spelade med Mira Antonitsch.

Andreas Siljeström har inlett grässäsongen och han och Marcus Daniell har tagit sig till semifinal i challengern i Manchester. De möter Raja/Sharan i semifinalen.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.