Susanne Celik är klar för andra omgången i 50 000-dollarsturneringen i Ankara. Celik besegrade 247-rankade Marina Melinkova efter tre set.

1-6, 6-4, 6-2 blev det för Celik. som är sjätteseedad i turneringen. Celik möter vinnaren mellan Paula Kania och kvalspelaren Serban.

Cornelia Lister finns med i dubbelturneringen. Hon är tillsammans med bulgariskan Elitsa Kostova klar för kvartsfinal.

Lister och Jacqueline Cabaj Awad var också med i singelkvalet, där det krävdes tre vunna matcher för att ta sig in i huvudturneringen.

Cabaj Awad förlorade i första kvalomgången mot Pemra Ozgen och Lister åkte ut i andra kvalomgången mot Laura Sainsbury efter tre set.

 

17 KOMMENTARER

 1. Melnikova spelar mest på WTA-touren men har inte lyckats varken där eller när hon gått ner på 50/25-nivå i år. Så det var en bra lottning, som hon knappt klarade.

  Nästa lottning är också helt okej så får hoppas hon kan ta sig till kvarten. Sabina Sharipova känns inte som någon omöjlig tredjeseedad och andraseedade Kostova har sju raka förluster, bli väl snarare Blinkova i en eventuell semi. Men jaja, en match i taget.

 2. Bra gjort tycker jag. Celik har heller inte haft en smärtfri höst och varit borta från spel internationellt och inte vunnit mycket. Starkt att vända.

 3. Håller med Henrik! Postiv energi till våra svenska spelare, behövs mer utav det än att se till det negativa.

  Starkt av Lister i dubbel också, hoppas hon kan gå hela vägen där också!

  Kom igen Sverige

 4. “Celik har heller inte haft en smärtfri höst och varit borta från spel internationellt och inte vunnit mycket”

  Jo men hon var trots allt obesegrad i elitserien fram till den knappa förlusten mot Larsson, så jag anser att hon har kommit tillbaka bra från den skadan redan.

  Det är klart att det är bra att vända och vinna :). Det fanns inget negativt med den matchen. Melnikova har varit bra rankad så hon har kvaliteter.

  “Starkt av Lister i dubbel också, hoppas hon kan gå hela vägen där också!”

  Lister spelar med turneringens andraseedade spelare och de fick ett par unga turkiskor som inte håller 10k-nivå ens, den ene av dem vann knappt mot Melis Yasar nyss. Det är bra att vara positiv, men man får se till motståndet också. I detta fallet var lottningen väldigt gynnsam. Inte nu dock, eftersom de möter förstaseedade.

  Men jag förstår att Lister ställer upp i såna här tävlingar fastän hon egentligen inte har någon chans att vinna i dem, hon måste ju för att hålla sin dubbelrankning.

 5. Lister gör ju helt rätt. Finns ingen anledning till att fortsätta harva runt i 10:or när hon har chansen att kvala till större tävlingar och samtidigt jobba på sin dubbelranking. Bättre miljö och träningsmöjligheter samt chansen till att spela in några kronor i dubbelturneringen. En rankingpoäng för att vinna en kvalmatch, det är lika mycket som att gå till andra omgången i en tia. Kunde blivit kvalfinal och te poäng istället, nästan lika mycket som en kvartsfinal i en tia.

 6. “En rankingpoäng för att vinna en kvalmatch, det är lika mycket som att gå till andra omgången i en tia. Kunde blivit kvalfinal och te poäng istället, nästan lika mycket som en kvartsfinal i en tia.”

  Hon hade enkelt tagit fler poäng om hon ställt upp i tior. Men ja hon gör såklart rätt eftersom det vore dumt att inte sätta dubbeln först när hon är rankad så högt som 210. Hon fyller 23 nästa år, förr eller senare borde väl något slags genombrott komma i singel, många jämna matcher hon har förlorat.

 7. Inte roligt att spela tennis samtidigt som ryska ambassadören blir mördad i samma stad. Måste kännas extra konstigt också för de ryska tennistjejerna.

 8. Walkover från Celik i andra rundan :0( synd, hon hade behövt poäng efter en skral höst. Nästan alla hennes poäng är tagna mars-juni.

  Hoppas hon inte är skadad så att Australian Open inte är i fara :o(

 9. Hmm, hade missat att Leticia Temirhanova slog Munozova i finalen av Olearys vintertour nyss. En jätteskräll.

  Undrar hur Munozova klarar sig mot Donika Bashota i semin av Lerums vintertour imorgon. Bashota är ju vår klart bästa collegespelare och hade nog kunnat få en helt okej rankning om hon spelade på ITF-touren, 22 år nästa år.

  Den andra semin är ett intressant möte; Viktorovitch mot Rosenqvist. Rosenqvist ska ju vinna men vad kan Alexandra hitta på månntro. Maria Petrovic gav Rosenqvist en ganska bra match i kvarten.

  • Som vanligt då haha… W.O överallt.

   Men extremt starkt att slå 72:an + 150:an i dubbel i förra omgången. Nu är hon ju uppe och tävlar på världsnivå.

 10. Viktorovitch slog även Munozova i finalen i två raka. 6-0 i fem av sju gem i turneringen. Vilken fantastisk talang hon är. Var mentalt starkare än 9 år äldre Munozova i första setets tiebreak (7-5) och sedan vek Munozova ner sig i andra.

  Rankad så högt som 327 på juniortouren redan nu, men lär ju klättra rejält under 2017.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här