Celiks fantastiska sommar – vann Helsingborg också

Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Susanne Celik fortsätter att leverera. Det blev 6-4, 6-2 mot andraseedade Daniela Seguel i finalen i Helsingborg. 

– Finalen idag var den tuffaste matchen under dessa veckor. Hon är en grymt bra spelare och krigar för varje boll. Jag tycker jag följde upp min gameplan väldigt bra och jag slet för varje poäng, säger Susanne Celik.

Det pratas om vikten om turneringar på hemmaplan, men det är ytterst sällan som utfallet blir så här bra. Celik vann tio matcher i rad och vann båda 25:orna i Ystad och Helsingborg.

Hur har det varit att ha förväntningar på sig som förstaseedad?

– För mig har det inte varit någon betydelse om jag varit förstaseedad eller inte eftersom varje spelare här är bra oavsett ranking. Förra veckan mötte jag en i finalen som varit top 50 i singel och dubbel, men var sämre rankad än mig. Men jag visste att erfarenheten och spelet har hon. Så med andra ord finns det ingen anledning att se så mycket på seedning tycker jag. Självklart är det många förväntningar men jag fokuserar bara på mitt spel och utvecklingen av det jag behöver göra för att ta nästa steg, säger Celik.

Med fyra titlar på den här nivån i år är och kommer Celik att vara fast etablerad på en nivå mellan 150 och 200, även om vinstraden skulle brytas framöver. Det ger nya möjligheter att nå nästa nivå och rankingen räcker tex för att spela kvalen i de mindre WTA-turneringarna. Och ett US Open-kval i slutet på sommaren.

– Bukarest väntar nästa vecka, åker torsdag för WTA-kval. Väldigt spännande och jag är supertaggad verkligen inför kommande veckor, avslutar Celik.

I Helsingborg nådde också Kajsa Rinaldo Persson en kvartsfinal. Final i dubbel blev det för Cornelia Lister och återigen med en ny partner, Anna Morgina.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.