Cibulkova blev för svår för Larsson i hettan i Acapulco

0
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det blev förlust för Johanna Larsson i kvartsfinalen i Acapulco. Det blev 6-3, 2-6, 3-6 där Larsson gjorde en stabil insats mot den förra världstian.

Cibulkova är idag rankad 66, men var uppe på karriärens högstanivå för drygt ett år sedan då hon tvingades till vila i fyra månader pga skada och operation. Hon kommer säkerligen att vara topp 25 inom en snar framtid igen.

Att matchen gick som dagens första gynnade i längden slovakiskan. Medan det var 18 timmar mellan matcherna för Larsson så hade Cibulkova en dags uppehåll pga att hennes motståndare i andra omgången, Victoria Azarenka, drog sig ur.

– Det hjälpte till. Jag var mer redo idag. Det var riktig tufft fysiskt idag. Det var första matchen för dagen och det var verkligen varmt och hög luftfuktighet. Jag tror jag hade nytta av att jag hade ledigt igår, sade Cibulkova efter matchen.

Johanna Larsson får däremot spela semifinal i dubbel. Lite senare, sen kväll lokal tid, vann hon och Kiki Bertens över Pavlyuchenkova/Wickmayer med 7-6, 6-4. De möter du Han/McHale i semifinalen. De sistnämnda vann Hobart i januari efter att då besegrat just Larsson/Bertens i semin. Läge för revansch nu?

KÄLLAWTA
Föregående artikelLøchte Nielsen går från en värld till en annan
Nästa artikelDubbelpartnern slog ut Cabaj Awad

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här