Cibulkova blev för svår för Larsson i hettan i Acapulco

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det blev förlust för Johanna Larsson i kvartsfinalen i Acapulco. Det blev 6-3, 2-6, 3-6 där Larsson gjorde en stabil insats mot den förra världstian.

Cibulkova är idag rankad 66, men var uppe på karriärens högstanivå för drygt ett år sedan då hon tvingades till vila i fyra månader pga skada och operation. Hon kommer säkerligen att vara topp 25 inom en snar framtid igen.

Att matchen gick som dagens första gynnade i längden slovakiskan. Medan det var 18 timmar mellan matcherna för Larsson så hade Cibulkova en dags uppehåll pga att hennes motståndare i andra omgången, Victoria Azarenka, drog sig ur.

– Det hjälpte till. Jag var mer redo idag. Det var riktig tufft fysiskt idag. Det var första matchen för dagen och det var verkligen varmt och hög luftfuktighet. Jag tror jag hade nytta av att jag hade ledigt igår, sade Cibulkova efter matchen.

Johanna Larsson får däremot spela semifinal i dubbel. Lite senare, sen kväll lokal tid, vann hon och Kiki Bertens över Pavlyuchenkova/Wickmayer med 7-6, 6-4. De möter du Han/McHale i semifinalen. De sistnämnda vann Hobart i januari efter att då besegrat just Larsson/Bertens i semin. Läge för revansch nu?

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.