Collegespelare samlade i Trelleborg – Simon Freund vann

2

College Invitational

I helgen samlades ett antal svenska collegespelare i Trelleborg för att mötas i ett poolspel med slutspel. Arrangerade gjorde Trelleborgs TK tillsammans med Euroelite.

Tävlingen (College Invitational 2016) riktade sig till svenska collegespelare, som har valt att fortsätta sin satsning på tennis men med en utbildning parallellt. Målsättningen med tävlingen är att höja statusen för college i svensk tennis.

Nästa år utvecklas tävlingen ytterligare med ett camp för 16-åringar. Denna kategori av spelare kommer inom några år göra sina val och får på detta sätt en möjlighet att tillsammans med sina föräldrar ställa frågor till de som spelar collegetennis.

I år var följande spelare inbjudna: Simon Freund, Philip Möbius, Karl Enander, Filip Månsson, Serdar Bojadiev, Jacob Svantesson, Erik Samuelsson och Oskar Unger.

Spelarna möttes i ett poolspel med efterföljande slutspel. Allt i sann collegeanda med bland annat spel på nätserve och no-ad.

Slutspel:

Plats 1-2: Simon Freund – Philip Möbius 6-3, 6-4
Plats 3-4: Eric Samuelsson – Serdar Bojadiev 6-4, 3-6, 10-5
Plats 5-6: Filip Månsson – Karl Enander 6-4, 6-4
Plats: 7-8: Jacob Svantesson – Oscar Unger 6-3, 6-3

Slutplaceringar:
1. Simon Freund
2. Philip Möbius
3. Eric Samuelsson
4. Serdar Bojadiev
5. Filip Månsson
6. Karl Enander
7. Jacob Svantesson
8. Oscar Unger

Föregående artikelLarsson firade födelsedagen – nära skrälla dubbelt i Cincinnati
Nästa artikelStabil Ymer framme i challengerkvartsfinal igen

2 KOMMENTARER

 1. Fattar inte riktigt… Kul grej för dem men visst hade det också varit intressant att se dem i Ystad? Och de hade sannolikt varit en bra värdemätare för ”svenskarna” på plats!
  Kul att se lill-ymer på G igen. Intressant att se vad han kan göra i Sommartouravslutningen. Bara en månad till Davis Cup! Vem tror du spelar singel respektive dubbel? Inte ens Lindstedt/Brunström är väl självklara? Funderar trots allt fortfarande på varför Elias inte åker över och spelar US Open-kval…

  Och det torde väl vara sista gången vi ser en sån här Sommartour med bara en herrklass. Det handlar om en SM-deltävling och man kan inte skydda sig med att en sponsor kanske bara har intresse av en herrklass och inte en damklass och förresten så borde det företaget i så fall bojkottas. Så ofantligt fel 2016 att tillåta detta och lite fegt av förbundet. Det är väl bara ha som regel att en SM-deltävling har både HS och DS?

  • Har svårt att klandra Ystad TK, som också arrangerar Swedish Ladies ($25K). Vi ska nog vara rädda om sponsorer som trots allt är villiga att gå in med resurser i ett sådant här projekt.

   Sedan är ju frågan hur man tänkte och tänker för framtiden? I början hoppades man på utländska inslag, men vilka spelare som har något attraktionsvärde väljer en pristävling utanför ITF/ATP utan rankingpoäng? Reslutat blev inga.

   För framtiden pratar man om en internationell tävling. Sverige arrangerar idag fem futures. Tre i maj med 10000 dollar i prissumma (Karlskrona plus två i Båstad) samt två i 25K-klassen i Danderyd och Falun i september/oktober. Är det dit man vill?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här