Daniel Windahl: ”Jag gjorde mitt bästa”

0
Daniel Windahl (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Daniel Windahl (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Daniel Windahl var en nätrullare från att få matchboll mot Jürgen Zopp. Nu tog estländaren chansen och vann en jämn drabbning med 6-1, 5-7, 7-5.

– Ibland räcker det, ibland räcker det inte. Jag gjorde mitt bästa och det är det jag får ta med mig, konstaterade Daniel Windahl efter matchen.

Zopp var på sin topp 2012 då han var rankad 74. Idag är han nere på plats 174. Estländaren hade sin bas tidigare på Good to Great och tränade då med bland andra Windahl. Idag håller Zopp till i Spanien.

– Jag visste innan matchen att jag hade en bra chans, men jag fick en dålig start. Jag var inte alls med i huvudet eller fötterna. Han slog på och det gick snabbt, säger Daniel Windahl.

Zopp vann första snabbt och enkelt med 6-1 och fick också ett tidigt break i andra. Men matchen var långt ifrån avgjord.

– Det var tungt när det fortsatte så i andra set. Jag försökte ändra på så mycket jag kunde och försökte sätta in så många bollar som möjligt.

Med längre dueller började Zopp missa mer. Windahl kom tillbaka, vände och vann andra set med 7-5. Svensken hade också momentum i avgörande där han gick fram till 3-1.

– Jag bytte taktik igen. Från att spela baslinjetennis till att spela aggressivt på nät. Det var dumt.

Zopp bröt tillbaka men både vid 3-2 och 4-3 hade Windahl breakbollar. Windahl höll sin serve fram till 5-4 och det tionde gemet blev indirekt avgörande.

Ett par domslut gick mot Windahl. Vid 30-30 rullade bollen sakta över nätkanten och droppade ned på Windahls sida. Istället för matchboll höll Zopp sin serve och vann resterande gem och avgörande set med 7-5.

Windahl kommer nu att spela futures tre-fyra veckor i Grekland.

LÄS MER: 

Arvidssons dunderskräll: Besegrade Brown

Lyckad comeback för Ymer

Rosenholm skrällde sig vidare

Föregående artikelRosenholm skrällde sig vidare: ”Jag körde bara på”
Nästa artikelLyckad comeback för Ymer: ”Jag var hungrig”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här