Daniel Windahl kvartsfinalklar: ”Nästintill felfritt i första set”

0
Daniel Windahl (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Daniel Windahl (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Daniel Windahl har fått en bra start på säsongen. Han är framme i kvartsfinal i Turkey F2 Futures i Antalya efter seger mot ryssen Feodor Chervyakov 6-0 7-5.

Daniel Windahl är vidare till kvartsfinal efter att blott ha tappat sju game på de två första matcherna. Enkel seger mot turkiskt wild card följdes upp med 6-0 7-5 mot ryssen Feodor Chervyakov.

– Jag spelade nästintill felfritt i första set och servade rätt bra. Sedan, i det andra setet spelade han upp sig och duellerna blev långa. Små marginaler som avgör som vanligt men tyckte jag höll mig kall och jobbade trots hans 4-1-ledning, säger Windahl till SweTennis.

Nu väntar ukrainaren Vadim Alekseenko som slog ut Lucas Renards baneman norrmannen Viktor Durasovic. Alekseenko är 32 år, rankad 677 och har som bäst varit rankad 497:a i världen 2014.

– Ah, det blir Alekseenko nu. Han har spelat bra och är väldigt stabil. Riktigt slitvarg är han. Spelar jag som jag gjort blir det en bra match.

På bet365 heter du alltid Daniel Daniel Windahl, heter du verkligen så?

– Jag heter Daniel Lennart.

Tänker du stämma bet365?

– Det kommer jag nog att överväga, skrattar Windahl.

Daniel Daniel

Markus Eriksson är också i kvartsfinal i sin turnering i Tunisien. Han slog den rutinerade italienaren Walter Trusendi med 6-4, 6-7, 6-0. Eriksson, som är andraseedad, möter nu seeedat motstånd i kvarten i form av 500-rankade Jeremy Jahn.

Isak Arvidsson spelade ikväll (Plantation, Florida) mot Adrien Puget. Ställningen var 1-6, 6-2, 2-2 när matchen avbröts vid 18-tiden svensk tid. Det blev senare förlust med 3-6 i skiljesetet för Isak.

Föregående artikelLarsson till semifinal efter nattmatch i Hobart
Nästa artikelTomt i tanken när Larsson mötte Cornet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här