Drama i Djursholm Ladies – Jarlskog och Cabaj Awad till kvarten

Ida Jarlskog (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ida Jarlskog (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det var vunna och förlorade matchbollar för svensk del när den andra omgången i Djursholm Ladies ($10,000). När krutröken väl lagt sig kan vi konstatera att två spelare, Ida Jarlskog och Jacqueline Cabaj Awad, är framme i kvartsfinal.

18-åriga Ida Jarlskog är framme i sin hittills andra kvartsfinal på den här nivån och har övertygat i de två första omgångarna. Ida släppte bara ifrån sig två gem mot Eleni Daniilidou i första omgången och idag blev det 6-2, 7-5 mot fjärdeseedade Daiana Negreanu. Jarlskog ställs nu mot titelförsvarande Julie Gervais som enkelt slog Sandra Örtevall idag efter 6-2, 6-1.

Jacqueline Cabaj Awad gick en match över drygt tre och en halv timme mot Katharina Gerlach. Svensk seger blev det efter 11-9 i avgörande tiebreak. Gerlach servade för matchen vid 6-5 och hade en matchboll. Setsiffrorna skrevs till 6-3, 4-6, 7-6. Cabaj Awad möter en annan spelare som tillbringade lika lång tid på banan idag, Tess Sugnaux.

Cornelia Lister var ytterst när att besegra Sugnaux, men kunde inte förvalta sina möjligheter. Lister hade 7-5, 5-3 och servade för matchen vid 5-4 och hade där en matchboll. Lister hade också 6-3 och tre matchbollar i tiebreaket. Tredje set blev en holmgång av rang. Lister låg under med 2-4 som blev till 5-4. Sugnaux höll sin serve, vann tre raka gem och setet med 7-5. Att förlora på det sättet känns oerhört bittert: 7-5, 6-7, 5-7. Sugnaux har nu 4-0 i inbördes.

Lidköpings TK:s nyförvärv, norskan Astrid Wanja Brune Olsen (född 1999) har fått en massa tennispoäng och kommer få spela förstasingeln för sitt lag i elitserien. Frågan är om hon är redo för det? Svaret kanske blir ja, för norskan vann med klara 6-2, 6-2 efter en timmes spel mot ett av Sveriges framtidshopp – ett år äldre Mirjam Björklund.

Emma Ek var den sjätte svenskan i andra omgången, men föll klart mot danskan Karen Barritza efter 1-6, 1-6.

Två svenskor i kvartsfinalen är en mer än i fjol och lite bättre än ett normalresultat så här långt. Frågan är dom om någon kan ta sig till semifinal eller längre?

 

 

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.