Dubbeltitel i Tunisien för Ida Jarlskog och Julia Rosenqvist

Ida Jarlskog och Julia Rosenqvist
Så här glada var Ida och Julia efter att ha besegrat det rumänska paret Cadar/Ivascu med 6-3 6-1 i finalen i Hammamets TC ITF Junior grade 2.

Ida Jarlskog och Julia Rosenqvist vann dubbeln i juniorturneringen i Hammamet och i singel blev det kvartsfinal för båda.

SweTennis har fått en reseskildring från teamet på plats i Tunisien:

”Idag, söndag, går färden vidare till huvudstaden Tunis, där vi från tisdag spelar ny ITF grade 2 i Tunisia ITF Juniors Tournament. Nu blir underlaget hardcourt och vi hoppas att vi minst kan leva upp till samma resultat som denna veckan på grus.

Som helhet kan man berätta att tunisierna är fantastiskt trevliga och tillmötesgående. De gör allt för att vi ska trivas och ha roligt under tiden vi är här. Man kan bli lite skrämd av alla poliser och militärer som bevakar vägarna för att inte tala om de poliser som bevakade ingången till tävlingen och hotellet med skarpladdade automatvapen. Tyvärr så drabbades Tunisien och turistnäringen hårt av illdådet i Sousse, då flera turister sköts. Det märks väldigt tydligt här i Hammamet där flera hotell står tomma.

Det här är en liten kort skildring av vad två svenska 17-åriga tjejer får uppleva i sin strävan att få spela Grand Slam som juniorer för Sverige. Det är en milsvida skillnad mot att vara hemma i tryggheten men nödvändigt för att skaffa den internationella erfarenheten som krävs för att lyckas.”

Friberg i kvartsfinal i Ecuador

Karl Friberg missade i kvalet till Grade 1-turneringen ”Mundial Juvenil de Tenis”, men han fick en ny chans som lucky loser. Den chansen tog Friberg tillvara på. Han gick fram till kvartsfinal.

Jonas Eriksson Ziverts vann en match och gick till andra omgången i samma turnering.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.