Elias Ymer seedad i kvalet till Australian Open – så blev hans lottning

0

2016-AO-kval

Elias Ymer är seedad i kvalet och slapp de svåraste motståndarna när kvalet gjordes under tisdagsmorgonen svensk tid.

174-rankade Renzo Olivo är utpräglad grusspecialist och har försökt kvala till US Open 2013 och 2015 utan framgång. Han har 3-9 i matcher på hardcourt under sin professionella karriär. Sedan handlar det om antingen 235-rankade Mitchell eller 229-rankade Darian King i en andra kvalomgång.

I eventuell kvalfinal är John-Patrick Smith (119) den bäst rankade Ymer kan få möta. Ymer besegrade David Guez i höstas i en Challenger.

Vår ATP-kommentator Sebastian Cirin tycker till om lottningen:

”Nu vill jag inte hoppas allt för mycket och jinxa något men det här är en bra lottning för Ymer men det gäller också för han att prestera. Fått en kanonlottning i första omgången där Renzo Olivo inte kommer vara några problem. Han håller inte måttet på hardcourt.

I andra omgången blir det desto tuffare, kommer nog ställas mot Benjamin Michell och australiensare på hemmaplan är alltid tufft. Vann en Challenger precis i slutet av året  men jag tycker att Ymer är den vassare spelaren men han måste visa det med.

Den tredje omgången lär bli mot John-Patrick Smith eller Vincent Millot. Inga direkta spelare som är den motståndare han gillar att möta. Har ofta problem med storservare. Det som talar för Ymer här är att Millot inte riktigt håller måttet längre och att Patrick-Smith har varit formsvag nästan hela förra året. Men återigen, jag tror att allt är upp till Ymer. Han har högst kapacitet men hans form får mig att tveka lite. Jag är försiktigt optimistisk.”

Föregående artikelWTA-spelarna redo för femsetare
Nästa artikelDyster säsongsinledning av Lindell

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här