Elias Ymer tidigt utslagen i Manerbio

6
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Elias Ymer försvann redan i den andra omgången av challengern i Manerbio i Italien. 359-rankade Jonathan Eysseric vann efter 6-2, 6-4.

Är det månne motivationsproblem vi såg i den här matchen? Kanske lockade US Open-kvalet mer än detta, men det är här Ymer befinner sig just nu. Inställningen såg inte ut att vara det stora problemet idag, snarare var det så att Eysseric var den bättre och klokare spelaren. Ymer gjorde en hel del enkla misstag.

Fransmannen varvar spel på challengertouren med ungefär lika många futuretävlingar. Här var han faktiskt ohotad i egen serve fram till 4-3 i andra set, då Ymer hade sina första breakbollar. De hade han behövt ta tillvara på, efter att i föregående gem tappat sin egen serve.

Ymer tar med sig 8 rankingpoäng och en prischeck på cirka 7300 kronor. Frågetecknet att avstå US Open-kvalet lär finnas kvar hos det flesta som följer Ymer och svensk tennis. Det är ju inte så att Ymer hittat någon formtopp under senare delen av grussäsongen.

Ymer är anmäld till Como nästa vecka och då kommer fler andra svenskar inklusive Fredrik ”Fidde” Rosengren att vara på plats.

 

Föregående artikelLarssons styrkebesked – slog Bacsinszky efter taktisk fullträff
Nästa artikelLarsson säkrade kvartsfinalplats i New Haven

6 KOMMENTARER

 1. Såg matchen via ATPs stream och Ymer har verkligen stagnerat eller t o m gått tillbaka. Grundspelet har han, men han skulle behöva en duktig matchcoach som lär honom ta rätt beslut på banan. Som det är nu är det väldigt många onödiga misstag på rena transportslag och han så gott som skänker bort ett antal gem varje match. Förstaserven måste han göra något åt också. Väldigt lågt uppkast och stressig serverörelse vilket ger både dålig kraft och säkerhet. Hoppas verkligen Fidde jobbar med dessa bitar i Ymers spel, annars kommer han aldrig kunna ta nästa steg och bli stabil på ATP-touren.

  • Det håller jag med om. Eysseric servade stabilt, men behövde inte göra mycket sen. Spelade med rätt stora marginaler. Nu har jag den här matchen och förra veckans mot Quinzi på näthinnan och då är det lätt att bli negativ 😉

 2. Såg också matchen, kan bara hålla med. Helt omotiverad – samma sak med förra veckan där motivationen tog slut vid ledning 5-4 i sista setet.

  Kanske ska ta ledigt någon vecka för att försöka komma tillbaka.

 3. Håller med er båda. Jag såg också delar av Quinzimatchen, plus att jag har sett ett 10-tal av Ymers matcher på Challengetouren under grussäsongen. Bitarna jag klagar på ovan (ffa shot selection och onödiga misstag) har gått som en röd tråd i de flesta matcherna jag sett. I många matcher har det känts som att Ymer är den klart bäste spelaren, men det har ändå blivit väldigt jämna matcher då han i stort sett skänker bort 1-3 poäng i varje gem, vilket man inte har råd med på den här nivån.

  Tycker även Ymer måste jobba på sin defensiv. Han är nästan genomgående sämre än motståndarna på att hålla bollen i spel när han blir lite pressad i ytterlägena. Borde vara mycket enkelt att fixa tycker man…

  Märker att det är lätt att låta gnällig, men det vore så roligt med en svensk på topp-100 igen och när man ser en kille som har spelet för att ligga där men inte utnyttjar det till fullo så blir det lite frustrerande… Därmed inte sagt att Ymer inte jobbar stenhårt för att nå dit – frågan är bara om han jobbar på rätt saker…? Jag skulle vilja se Magnus Norman som coach för Ymer – tror det skulle ta honom innanför 100-strecket inom ett år!

 4. Har följt Elias en hel del,han har inte gått framåt senaste året iallafall, å andra sidan kan inte allas karriär gå spikrakt, ser mörkt ut just nu men man ska komma ihåg han fortfarande är ung,spelarna slår igenom mycket senare nu för tiden , så tror fortfarande han kan bli hyfsad, men tycker tex Söderlund är en mer komplett spelare,han gör det han kan av sin tennis.
  Tror inte det kommer räcka så långt dock,han är bra tekniskt och så ,men inte samma slagstyrka som Elias, man kommer inte så långt på teknik i dagens tennis,inte många ”Santoro ” inne topp 100 idag inte.
  Tror ju Mikael Ymer är den svensk med klart mest potential, får hoppas han har haft sina skador nu,då kan det bli bra.
  Finns ju några juniorer till, tex Friberg ,har inte sett han spela,man kan ju alltid hoppas.
  Sen vill jag ge cred till er bakom denna hemsida, riktigt bra och informativa artiklar.
  Tar upp även svenskar på lite lägre nivå ,kanon tycker jag.

 5. Håller med Pedro om allt!

  1) Det är såklart inte för sent för Elias att etablera sig på ATP-touren, men det är samtidigt långt ifrån garanterat att han en dag når dit.
  2) Mikael Ymer känns som den svensk som har störst potential.
  3) Ni som driver Swetennis är verkligen värda all cred!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här