Eriksson nådde milstolpe: ”Har funkat riktigt bra”

Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Markus Eriksson gick till kvartsfinal i challengern i Tammerfors. Där blev det förlust mot 253-rankade Aslan Karatsev. Det var första kvartsfinalen i en challenger för ”Mackan”, som därmed nådde en milstolpe i karriären.

– Jag är självklart nöjd med veckan då grundspelet har fungerat riktigt bra, trots en liten svacka i serven. Det är såklart viktigt att kunna vinna matcher på challengernivå även i singel. Dubbeln har har gått bättre i huvudtävlingarna, säger Markus Eriksson.

Det blev 2-6, 6-4, 0-6 i kvartsfinalen mot Karatsev, som i helgen spelade en DC-match för Ryssland.

– Det var lite för mycket upp och ner idag. När jag spelar aggressivt och är först på bollen spelar jag riktigt bra, en ibland hamnar jag lite för långt bak och då är jag inte lika bra, säger Eriksson.

Svensken kom in i turneringen som Alternate och slapp kvala och tog chansen. Han slog spelare som ska vara lite bättre än honom själv. Han besegrade åttondeseedade Nikola Milojevic i första omgången och sedan Scott Griekspoor. 17 rankingpoäng innebär att Eriksson klättrar på rankingen, från 463 och tar mellan 40 och 50 placeringar på nästa ranking.

– Jag skulle åkt till Prag, men det blev för tight i och med att det är match redan imorgon och jag skulle hinna dit först på eftermiddagen. Det blir nästan bara challengerspel under resten av året och jag kommer fortsätta teama ihop med Milos i dubbeln, avslutar Eriksson.

Fred Simonsson spelade en futuretävling i Litauen och tog sig till semifinal. Christian Lindell gick till kvartsfinal i Kassels futureturnering.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.