Arvidsson vidare – efter fin vändning

0

Isak Arvidsson slog till direkt på hemmaplan i Båstad. Miki Jankovic besegrades med 6-2, 7-6. 

– Det var lite skumt med att börja direkt med ett tiebreak efter ett regnavbrott. Men det var skönt att få avsluta matchen i det andra setet, säger Arvidsson efter den fina skalpen i Båstad Challenger.

Isak Arvidsson inledde väldigt bra mot den 262-rankade Miki Jankovic. Svensken vann inledande set med 6-2. Andra set fick avbrytas vid 6-6 på grund av regn, och när väl spelet var igång igen var det serben som startade bäst då han skaffade sig tre setbollar vid en 6-3-ledning.

– Det var första gången jag fick gå in och spela ett tiebreak direkt efter ett avbrott.

Hur tänkte du i underläget?

– Det var ändå jag som hade fört tiebreaket och stått för misstagen. Men samtidigt kändes träffen mycket bättre än före avbrotten. Så jag försökte sätta press på honom och det lönade sig till slut.

Förlust blev det dock för Markus Eriksson. Efter seger med 6-2 i andra skulle matchen mellan Eriksson och Laaksonen avgöras i ett tredje set. Och svensken fick tidiga breakmöjligheter då han skaffade sig 0-40 i schweizarens serve. Men Laaksonen, rankad 172, vände på matchen och besegrade Eriksson som är rankad närmare 300 placeringar efter Laaksonen.

– Det är små marginal. Mitt spel var väl okej. Man jag släppte inte loss tillräckligt och jag spelade spänt i början av matchen och var lite för passivt, säger Eriksson.

Föregående artikelInga kvalsvenskar vidare
Nästa artikelSöderlunds jätteskräll: ”Hur glad som helst”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här