Eriksson vidare i challengerkval – förlust för Söderlund och Sekulic

Markus Eriksson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Tre svenskar fanns med i kvalet till challengern i Trnava och samtliga ställdes mot wild card i kvalspelet, men bara en är vidare.

Markus Eriksson vann över 17-årige Artem Dubrivnyy med 6-3, 7-5. I nästa omgång väntar Attila Balazs. Den 27-årige ungraren har varit rankad 153 som bäst, men spelade inte alls under 2015. I en eventuell kvalfinal blir det förmodligen 322-rankade Ricardo Ojeda Lara som står på andra sidan nät.

Carl Söderlund var klar favorit mot den ett år yngre Lukas Klein, men Söderlund föll efter att ha vunnit första set (7-5, 2-6, 3-6).

Milos Sekulic mötte också en 17-åring, men inte vem som helst. Geoffrey Blancaneaux vann juniorturneringen i Franska Öppna i år och fransmannen vann efter 6-3, 6-2.

Lindell bröt semifinal

Christan Lindell var en av två som nådde semifinal på futurenivå den här veckan av svenskarna. Lindell spelade sin semifinal i Italien först idag, men bröt i underläge 4-6, 0-4 mot Bastian Malla. Det var andra gången på två månader som Lindell fick kliva av i förtid.

Jonathan Mridha spelade igår i Finland och mötte Casper Ruud. Där blev det norsk seger med 6-2, 6-7, 6-2. Semifinalen är Mridhas klart bästa resultat i år och Ruud vann idag finalen mot danske Torpegaard, Ruuds andra futuretitel i år.

Lindstedt i singelkval i ATP-turneringen i Mexico

ATP-turneringen i Los Cabos har haft stora problem att fylla kvalet. Det innebar att man i stort sett fick plocka in det som fanns på plats och därför finns Robert Lindstedt med i lottningen. Han möter dock förstaseedade Jared Donaldson.

Förutom ett par Davis Cup-matcher har Lindstedt inte spelat en singelmatch i en ATP-turnering sedan han mötte Filip Prpic på gräs i Holland 2009.

 

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.