Fanny Östlund går för första ITF-titeln

3
Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fanny Östlund har tagit sig till final i 10000-dollarsturneringen i Hammamet i Tunisien. Två gånger tidigare i karriären har Östlund varit i final, men då har det slutat med förlust. 

Finalmotståndare blir kroatiskan Ana Savic, som för några år sedan var så pass bra rankad som 222. Savic har som en jämförelse ett finalfacit på nio titlar på tolv finaler.

Östlund var i final i Antalya och Heraklion förra hösten. Tidigare under året var semifinalen i Båstad bästa resultat, som fem gånger i år tagit sig till kvartsfinal eller längre.

Med i Hammamet är också klubbkompisen från Upsala TK, Julita Saner. Hon vann en match och är förmodligen nästa svenska som skaffar sig ranking. Det krävs en vinst till i en turnering för att nå det målet.

Linnea Malmqvist spelade på lördagskvällen dubbelfinal i Sharm El Sheikh, men tillsammans med Suzy Larkin blev det förlust mot ett indiskt par. I singel gick Malmqvist till kvartsfinal den här vecka, en tangering av hennes bästa resultat. Hon gjorde sin första kvartsfinal i en 10000-dollars i månadsskiftet april/maj, även då i Sharm El Sheikh.

Föregående artikelBröderna Ymer ställs mot Nederländerna
Nästa artikelLarsson möter Lisicki i Tokyo – Peterson kan kvala in

3 KOMMENTARER

  1. Hon gick en väldigt jämn match i kvarten också, skiljde väl knappt några bollar och 6-8 i första tiebreak. Geukens som hon förlorade mot vann enkelt i semin så det var synd, hade kunnat vinna turneringen tror jag.

  2. Jag läste på Linneas Instagram att hon var magsjuk… Med tanke på det är det starkt att hon tar sig till kvart och final. ”Free at last from the injury. Felt strong in the face of this tournament, but after my first match, I started to get stomach sickness. I Could not sleep at night and lost all my strength, but fought me for a quarter-final in singles and a final in doubles! I m proud that I could fight through this tournament and next time I’m going to come even stronger”

    Bli inte bli förvånad om hon går riktigt långt i nästa turnering givet att hon får en hyfsad lottning. Jag kollade hennes senaste turneringar, då ser man hon har haft riktigt usla lottningar. Jag tror hon är på gång nu.

  3. Aha, ännu bättre att hon gjorde resultaten som sjuk och då förklaras även hennes förlust innan hon tog sitt uppehåll – alltså pga skada.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här