Fanny Östlund möter Patty Schnyder: ”Gläder mig åt utmaningen”

(Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
(Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Fanny Östlund är klar för säsongens första semifinal. Där ställs hon mot den 19 år äldre och tidigare världssjuan Patty Schnyder.

– Jag tycker det är väldigt roligt att hon gjort comeback. Det blir en tuff match, men gläder mig åt utmaningen, säger Fanny Östlund.

Schnyder dök kanske lite oväntat upp i Båstad för en 10 000-dollarsturnering, men enligt uppgifter till SweTennis så ville hon ha många matcher och det får hon här. Att det blir en tuff match för Fanny mot den idag 436-rankade Schnyder råder det inget tvivel om. Schweiziskan vann idag över förra veckans turneringssegrare Karen Barritza.

Östlund gör nu sin elfte turnering i år och hade som bäst, innan Båstad, en kvartsfinalplats i Sharm El Sheikh. I 19-åringens CV finns två finalplatser hittills, båda från förra hösten. Under april i turneringarna i Grekland, innan Båstad, stötte hon på de blivande finalisterna två veckor i rad. Lottningarna har varit tuffa emellanåt.

– Jag tycker inte det är speciellt stor skillnad på hur jag spelar nu och hur det har varit under säsongsinledningen. Det är några saker jag jobbat på som fallit på plats och jag är glad att allt jobb jag har lagt ner ger resultat, säger Östlund.

Två av tre matcher den här veckan, och lika många gånger förra veckan, har gått till tre set där du vunnit samtliga. Det bör väl ge råg i ryggen?

– När man börjar vinna några jämna matcher stärks självförtroendet vilket gör att nästa liknande situation blir lite lättare att hantera.

I andra omgången besegrade du Klaartje Liebens efter 6-0 i avgörande, en spelare som för ett år sedan var runt 300-strecket. Idag blev det det 6-4, 6-3 mot holländskan Nikki Luttikhuis. Hur var dagens match?

– Matchen idag var bra. Det var väldigt jämnt i första set och det var skönt att vinna i två set. Det har varit många tresetare för mig dessa veckor, säger Östlund.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.