Fanny Östlund tog första ITF-titeln: ”Känslan är underbar”

3
Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fanny Östlund vann finalen i Hammamet ($10,000) efter 6-4, 6-2 över Ana Savic. Det är den första ITF-titeln för 19-åriga Östlund.

– Känslan är underbar! Jag är överlycklig, säger Fanny Östlund efter karriärens första finalseger.

Finalen var den tredje hittills. De två tidigare spelade Fanny förra hösten.

– Jag tror det var bra att jag hade de andra finalerna i bagaget. Nu gick jag in mer självsäkert och tog kommandot tidigt.

Kroatiskan Savic har mycket mer erfarenhet och var för några år sedan rankad strax utanför topp 200.

– Finalen var bra. Motståndaren var väldigt klurig och spelade speciellt, men jag är väldigt nöjd över hur jag hanterade spelet. Det är roligt att vara tillbaka på gruset och jag har spelat bättre och bättre för varje match, säger Östlund.

 

Föregående artikelLarsson möter Lisicki i Tokyo – Peterson kan kvala in
Nästa artikel12-18 september: Mer än bara Davis Cup i veckan

3 KOMMENTARER

  1. Mycket starkt! Hon gjorde sin bästa match mot den svåraste motståndaren och även om hon har stora problem i egen serve så är jag imponerad över hur många breakbollar hon hade i semin och finalen (20 och 17!). Hon hade faktiskt en väldigt bra lottning fram till finalen, men Natali i semin slog en formstark andraseedad Harmony Tan så det är bra gjort ändå av vår Sverigefemma (fyra snart?).

    Ska bli kul med nästa vecka nu. Turneringen håller ännu sämre kvalitet än denna och här gäller det bara att slippa få oseedade finalisten Savic tidigt, helst på andra planhalvan. Julita Saner kommer också kvala in utan problem.

    Sen har vi Cabaj Awad och Rinaldo Persson som är högt seedade i Spanien, hoppas Peterson kvalar in till Tokyo så har vi två där också, samt en del juniorer i farten. Så som man vill att det ska vara varje vecka.

  2. Kul att vi har flera unga spelare nu som verkligen är på gång och som kan vinna turneringar. Kan en, så känner fler att dom också kan. Bollen är i rullning.

    Vi har ju också ett EM-lag för 18-åringar där inte någon har WTA-ranking idag och som kan konkurrera framöver.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här