Fed Cup: Sverige illa ute efter förlust mot Portugal

3
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Förlusten med 1-2 mot Portugal kan bli ödesdiger för Sverige. Om inget under sker mot Ukraina så tyder det mesta på att det unga svenska laget kommer att få spela en helt avgörande kvalmatch för hänga kvar i grupp 1.

Ukraina är gruppens starkaste lag, men sedan har nog många underskattat Portugal. Även om rankingen idag tyder på något annat, så har både Michelle Larcher de Brito och Maria Joao Koehler mer erfarenhet på högre nivå än det svenska laget.

Nu har Ukraina och Portugal en seger var och imorgon möts just Sverige och Ukraina. Förutsättningarna är enkla. Sverige måste besegra ett par topp 100-spelare för att undvika en nedflyttningsmatch mot det sämst placerade laget i pool C. Mycket tyder på att det blir Estland, som bara har tre spelare i truppen. Det är Anett Kontaveit och Valeria Gorlats som spelade elitserien med Näsbypark.

Celik förlorade – Peterson vann

Maria Joao Koehler inledde med att besegra Susanne Celik med 6-3, 6-4. Det må vara så att Koehler inte har någon ranking som skrämmer idag, men för ett par år sedan var hon nära 100-strecket men har nu valt att satsa på studier istället.

Och, som jag varnade för tidigare idag, tre av fyra svenskor kom till Eilat utan matchträning. Koehler spelade igår och hade ett par turneringar i januari och att i det läget gå in och vinna på beställning var inte en lätt uppgift för Celik.

Rebecca Peterson höll Sverige kvar i matchen genom att vinna en mycket jämn match mot Michelle Larcher de Brito med 7-6, 6-4.

Då blev dubbeln avgörande där Rebecca spelade ihop med Cornelia Lister. Här blev det 6-3, 6-3 för Koehler/de Brito.

 

Föregående artikelJuan Martin del Potro gör comeback i Florida
Nästa artikelFed Cup: Johanna Larsson ångrar sig inte

3 KOMMENTARER

  1. En degradering kan bli verklighet, laget är orutinerat i FC-sammanhang och det kan bli nervöst…

    Synd, damlaget var i flera år stoltheten med spel i world group. Om div 2 blir verklighet blir väl Johanna stor syndabock för vägen tillbaks är lång!

  2. Men Koehler har inte gjort alls bra resultat i 10K heller, länge nu. Det är matchoträning som ligger bakom, rakt in i hetluften funkar inte.

    Bra av Peterson att ta set på 35-rankade iaf, men sen gick det ju inte särskilt bra.

  3. Kan bara instämma, Andreas. Tycker det är märkligt att ett landslag åker iväg där 3/4-delar helt saknar matchträning.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här