Fed Cup: Sverige illa ute efter förlust mot Portugal

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Förlusten med 1-2 mot Portugal kan bli ödesdiger för Sverige. Om inget under sker mot Ukraina så tyder det mesta på att det unga svenska laget kommer att få spela en helt avgörande kvalmatch för hänga kvar i grupp 1.

Ukraina är gruppens starkaste lag, men sedan har nog många underskattat Portugal. Även om rankingen idag tyder på något annat, så har både Michelle Larcher de Brito och Maria Joao Koehler mer erfarenhet på högre nivå än det svenska laget.

Nu har Ukraina och Portugal en seger var och imorgon möts just Sverige och Ukraina. Förutsättningarna är enkla. Sverige måste besegra ett par topp 100-spelare för att undvika en nedflyttningsmatch mot det sämst placerade laget i pool C. Mycket tyder på att det blir Estland, som bara har tre spelare i truppen. Det är Anett Kontaveit och Valeria Gorlats som spelade elitserien med Näsbypark.

Celik förlorade – Peterson vann

Maria Joao Koehler inledde med att besegra Susanne Celik med 6-3, 6-4. Det må vara så att Koehler inte har någon ranking som skrämmer idag, men för ett par år sedan var hon nära 100-strecket men har nu valt att satsa på studier istället.

Och, som jag varnade för tidigare idag, tre av fyra svenskor kom till Eilat utan matchträning. Koehler spelade igår och hade ett par turneringar i januari och att i det läget gå in och vinna på beställning var inte en lätt uppgift för Celik.

Rebecca Peterson höll Sverige kvar i matchen genom att vinna en mycket jämn match mot Michelle Larcher de Brito med 7-6, 6-4.

Då blev dubbeln avgörande där Rebecca spelade ihop med Cornelia Lister. Här blev det 6-3, 6-3 för Koehler/de Brito.

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.