Fem svenskar vidare – så ser kvartsfinaler ut i Karlskrona

Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fem av åtta kvartsfinalister i futuretävlingen i Karlskrona är svenskar och det är ett bra resultat. Frågan är vilka vi får se i semifinal?

En svensk, minst, blir det i semifinalerna eftersom vi har en helsvensk kvart mellan Dragos Madaras och Fred Simonsson.

Carl Söderlund-Piotr Zbroja
Söderlund fyller 19 år i juni och gör nu sin tredje futurekvartsfinal och kan nå längre än så. Seger mot förstaseedade Kocevar-Desman är meriterande, men slovenen har spelat sparsamt i år. 21-årige Zbroja är det däremot svårt att hitta några fakta om, men det är första gången som polacken tagit sig så här långt i en futuretävling.

Dragos Madaras-Fred Simonsson
Helsvensk kvartsfinal, som blir mycket spännande att se. Fred är titelförsvarare, men i båda matcherna hittills har han haft tuffa inledningar på matcherna. ”Dodi” tappade inte ett enda gem idag mot Marc Dijkhuizen och det tyder på ett väldigt bra fokus.

Isak Arvidsson-Kenneth Raisma
Isak var i semifinal i Heraklion i Grekland och har inte släppt ifrån sig många gem i Karlskrona, men Isak har faktiskt aldrig nått semifinal tidigare i någon av de svenska futuretävlingarna på grus. Raisma, född -98, har gjort det jättebra som junior och var exempelvis i kvartsfinal i år i Australian Open.

Daniel Appelgren-Kaichi Uchida
Appelgren nådde fyra kvartsfinaler eller bättre ifjol i futures, men det här blir den första i år. Här möter han andraseedade Uchida, som blandat vunnit futuretitel ihop med Isak Arvidsson i år. Japanen var väldigt bra i sin årgång, 94:orna, och var bland annat i semifinal i både US Open och Wimbledon 2011 och 2012 och var som bäst rankad trea som junior. Som senior väntar han på det riktiga lyftet, men han har två futuretitlar.
2016-Future-Karlskrona-QF

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.