Fem svenskar vidare – så ser kvartsfinaler ut i Karlskrona

Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fem av åtta kvartsfinalister i futuretävlingen i Karlskrona är svenskar och det är ett bra resultat. Frågan är vilka vi får se i semifinal?

En svensk, minst, blir det i semifinalerna eftersom vi har en helsvensk kvart mellan Dragos Madaras och Fred Simonsson.

Carl Söderlund-Piotr Zbroja
Söderlund fyller 19 år i juni och gör nu sin tredje futurekvartsfinal och kan nå längre än så. Seger mot förstaseedade Kocevar-Desman är meriterande, men slovenen har spelat sparsamt i år. 21-årige Zbroja är det däremot svårt att hitta några fakta om, men det är första gången som polacken tagit sig så här långt i en futuretävling.

Dragos Madaras-Fred Simonsson
Helsvensk kvartsfinal, som blir mycket spännande att se. Fred är titelförsvarare, men i båda matcherna hittills har han haft tuffa inledningar på matcherna. ”Dodi” tappade inte ett enda gem idag mot Marc Dijkhuizen och det tyder på ett väldigt bra fokus.

Isak Arvidsson-Kenneth Raisma
Isak var i semifinal i Heraklion i Grekland och har inte släppt ifrån sig många gem i Karlskrona, men Isak har faktiskt aldrig nått semifinal tidigare i någon av de svenska futuretävlingarna på grus. Raisma, född -98, har gjort det jättebra som junior och var exempelvis i kvartsfinal i år i Australian Open.

Daniel Appelgren-Kaichi Uchida
Appelgren nådde fyra kvartsfinaler eller bättre ifjol i futures, men det här blir den första i år. Här möter han andraseedade Uchida, som blandat vunnit futuretitel ihop med Isak Arvidsson i år. Japanen var väldigt bra i sin årgång, 94:orna, och var bland annat i semifinal i både US Open och Wimbledon 2011 och 2012 och var som bäst rankad trea som junior. Som senior väntar han på det riktiga lyftet, men han har två futuretitlar.
2016-Future-Karlskrona-QF

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.