Fin WTA-debut – Lister skakade om Kerber

2

Cornelia Lister var mycket nära att skrälla mot världstvåan Angelique Kerber. Nu blev det förlust efter tre set.

6-2, 4-6, 2-6 blev det. I andra set stod matchen och vägde vid 4-4.

– Hon spelade fantastiskt och hade inget att förlora, sade Angelique Kerber.

Kerber var hämmad av en skada i vänsterarmen och gestikulerade oroligt mot sin tränare tidigt i matchen. Hon fick också behandling i underläge i första set när Lister ledde stort.

– Jag vet inte vad det är. Jag har haft lite känningar senaste dagarna, men hoppas kunna spela imorgon, sade Kerber.

Det förtar inget av Listers prestation. Den var nämligen på topp och Lister bjöd publiken på många sköna poäng och vinnare, snarare än på tyskans misstag.

-Jag hade mina lägen vid 4-4 i andra set, men jag började tänka alldeles för mycket då. Jag var inte nervös innan matchen. Jag lärde mig en del när jag fick spela dubbeln på centercourten förra året, menade Lister.

Lister gjorde en strålande match, men mattades på slutet. Efter matchen möttes Lister av publikens hyllningar.

– Jag hoppas jag får chansen fler gånger och få komma tillbaka nästa år. Jag får tacka Nina Wennerström och förbundet för att jag fick wild cardet. Det hade jag inte räknat med. Det är viktigt att få synas och med min ranking är det tufft ekonomiskt. Sen jag var 14 har jag rest själv, sade Lister.

Föregående artikelAngelique Kerber: ”Viktigt att få många matcher”
Nästa artikelJättevändning av Ymer – klar för kvartsfinal

2 KOMMENTARER

  1. Jag såg matchen och Kerber kunde ju inte göra sig rättvisa, tydligt att hon var hämmad. Lösa servar och många missar. Så jämnt hade det nog inte blivit annars. Säkert också underskattning och förvåning över motståndets kvalitet.

    Men hon har grymt tryck i slagen när hon vill Lister och spelade faktiskt väldigt bra, fin backhand! Jag trodde knappt hon skulle få ett gem inför matchen… Sen märkte man hur trött hon blev i sista set, hon behöver träna upp konditionen helt klart.

  2. Mirjam Björklund gjorde en Rosenqvist och slog juniorettan från 2015 och 288:an i världen i EM i raka set. Mäktigt! Båda i fjärde omgången, stenhårt motstånd igen, kan det verkligen gå längre?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här