Finländare grusade Söderlunds och Arvidssons förhoppningar

Isak Arvidsson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Isak Arvidsson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Efter två veckor i Båstad drog ett stort antal svenskar vidare till Finland och challengerkvalet i Tammerfors. Det blev en nattsvart lördag för både Isak Arvidsson och Carl Söderlund.

Finland spelar i helgen Davis Cup mot Danmark, men trots att de bästa finländarna saknades i kvalet så var det finländarna som stog i vägen för svenskarna.

21-årige Herkko Pöllänen hade redan spelat en kvalmatch på förmiddagen när han mötte Carl Söderlund. Den tidigare collegespelare och numera orankade Pöllänen, som inför helgen inte hade någon match på den internationella scenen i år, vann över Söderlund med 7-5, 6-4.

Inte gick det bättre för Isak Arvidsson som var megafavorit i sin match mot 1270-rankade Henrik Sillanpää. Finländaren vände och vann efter 1-6, 6-3, 6-4.

Lite roligare var det för Markus Eriksson som ströks från lottningen i kvalet och istället fick en plats i huvudturneringen efter ett sent återbud. Eriksson skulle mött Milos Sekulic, som vann sin första kvalmatch idag. Sekulic går nu direkt till kvalfinal där han möter den snart 35-årigen Sami Huurinainen.

Markus Eriksson möter i första omgången åttondeseedade Nikola Milojevic.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.