Fokus på prestation efter Larssons förlust mot Bascinszky

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

4-6, 1-6 i kvartsfinalen mot Timea Bacsinszky låter som en klar förlust för Johanna Larsson i kvartsfinalen i Rabat, men så var inte fallet. Med fokus på prestationen så var det här en rätt bra insats.

Efter spel på sidobanorna fick tillslut Johanna Larsson kliva in på centrecourten med TV-bevakning som grädde på moset för oss som gillar att följa detta.

Det var ett första set där Larsson hade lika många breakmöjligheter som Bacsinszky och den bästa chansen hade Larsson vid 4-4 utan att lyckas. Larsson hade sedan 40-30 i egen serve, men blev breakad och första set var över.

Larsson försökte spela så lite som möjligt på schweiziskans backhand, men det blev ändå en del vinnande poäng därifrån och det blev lite avgörande. Plus att Bacsinszky var vassare på de avgörande poängen generellt, för väldigt många gem stod och vägde. Det är ju en av skillnaderna på att vara rankad 15 och 69.

Bacsinszky gick fram till 5-0 i andra set, men man ska komma ihåg att samtliga gem där var jämna och det var exempelvis 40-40 i samtliga av dem.

Klättrar på rankingen

Johanna Larsson tog sig till sex kvartsfinaler eller längre ifjol och är nu uppe i tre kvartsfinaler eller bättre. 60 poäng ger kvartsfinalplatsen och Johanna som inte har några poäng att försvara fram till Paris närmar sig nu 60-strecket igen.

Nästa turnering blir Rom där det blir kval och sedan Nürnberg där hon har en plats i main draw. Sedan väntar Franska Öppna.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.