Framgångar i Stavanger – Viktorovitch vann helsvensk final

4
Alexandra Viktorovitch (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Alexandra Viktorovitch (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Grade 5-turneringen i Stavanger i Norge blev en bra vecka för svensk del. Fyra spelare kunde idag lämna Norge med en färsk titel i bagaget.

Alexandra Viktorovitch vann finalen över Caijsa Hennemann efter 6-0, 6-2. Alexandra tappade inte ett enda set under veckan och besegrade i semifinalen Melis Yasar.

Melis Yasar fick med sig en dubbeltitel hem tillsammans med klubbkompisen från Helsingborg, Olga Helmi. De möttes för övrigt i kvartsfinalen och då vann Yasar efter 7-5, 6-4.

Jesper Klöv Nilsson var i semifinal, men förlorade där mot förstaseedade britten Emile Hudd som vann turneringen.

Dubbelfinalen vanns av Erik Grevelius/Marko Vejnovic. De besegrade Klöv Nilsson/Örnberg i raka set. Det var Markos fjärde ITF-titel i år.

Heinonen vann dubbelt – Milicevic tog första titeln

Två veckor i rad har det också varit Tennis Europe-tävlingar på hemmaplan för 14-åringarna, i Norrköping och Göteborg.

Växjös Adam Heinonen går från klarhet till klarhet och ligger först i spåret i sin åldersgrupp, födda 2002. Heinonen vann både i Norrköping och i Göteborg, en bedrift i sig att kunna leverera i två turneringar i rad. I finalerna slog han Sebastian Abboud och även TSK Malmen-spelaren ska naturligvist uppmärksammas för två fina turneringar.

I Göteborg tog Tabergsdalens Klara Milicevic, ett år ung, sin första TE-titel. Hon gjorde det dessutom som kvalspelare. Turneringen gav istället en holländska och en belgiska varsitt wild card. Milicevic finalbegrade Louise Wikander, IS Göta, även hon född 2003.

 

 

Föregående artikelStor genomgång – så var svenskornas 2016
Nästa artikelFair Play svenska mästare igen – Isak Arvidsson i huvudrollen

4 KOMMENTARER

 1. Ja nog känns Heinonen som den bästa 14 åringen just nu.
  Han är ändå bara rankad femma i Sverige…
  Jonas Eriksson-Ziverts som är vår högst rankade junior är bara rankad femma i P17…
  Björklund bara rankad sexa i F18.
  Mycket märkligt får man säga.

  • Låga åldrar är så oförutsägbara. Bara fram till ett halvår sedan var Ross Weibull det namn som gällde. Mycket kan hända än, men han har en tyngre period nu.

 2. Att Viktorovitch tagit tre raka ITF-tävlingar förtjänar väl att uppmärksammas, även om det inte varit på så hög nivå. Det är en bra jämnhet hur som helst.

 3. Celik hade ju lite otur med motståndet i UAE. Krunic spelar egentligen inte på de nivåerna utan är en WTA-spelare.

  Fanny Östlund har fått en bra lottning fram till kvartsfinal i Egypten (står över första, beskedligt motstånd i andra). Sen får hon nog en ryska som vann förra veckans turnering. Men klarar hon det så är det bra chanser att nå final.

  Ida Jarlskog är med i Tunisien och lär vinna första matchen mot en portugisiska. Sedan förstaseedade, Suvrijn, klarar hon nog inte.

  Spelas även Fair Play open nu.. med Johanna Larsson som förstaseedad. Upplagt för final mellan Larsson och Julia Rosenqvist.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här