Future: Christian Lindell till final i Argentina

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Patrik Rosenholm, André Göransson och Christian Lindell nådde alla långt i sina respektive futuretävlingar. För Lindell är veckan inte över. Han är i final i San Juan i Argentina.

Patrik Rosenholm tog sig till semifinal i Oslo, men förlorade den mot 507-rankade Lucas Miedler efter 3-6, 4-6. På futuretouren har Rosenholm som bäst tre semifinaler i år.

Christian Lindell, som tappat mer än 200 platser på rankingen i år och mer eller mindre fallit in i medieskugga i tennis-Sverige, mötte 309-rankade Tomas Lipovsek Puches. Argentinaren var förstaseedad, men Lindell vann efter att matchen svängt fram och tillbaka. Det blev 3-6, 6-4, 7-6 efter ett långt avgörande tiebreak där Lindell lyckades förvalta en av många matchbollar och vinna med 13-11. Lindell är därmed i sin andra futurefinal i år och möter där tredjeseedade Federico Coria.

Rosenholm och Daniel Appelgren var också i dubbelfinal i Oslo men förlorade en mycket jämn final mot Grenier/Zgombic efter 8-10 i skiljeset.

André Göransson följde upp förra veckans final med en kvartsfinalplats i Burlingame, även detta en 25000-dollars. Göransson föll efter tre set mot Mico Santiago.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.