Fyra svenskor fick plats i WTA-kvalet i Båstad

4
Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fanny Östlund, Kajsa Rinaldo Persson, Julia Rosenqvist och Anette Munozova fick plats i WTA-kvalet i Båstad, som inleds på söndagen.

Kvalet lär vara en av de tuffast som setts i år på den här nivån ($250,000, International) och det blir naturligvis väldigt svårt att nå huvudturneringen för svenskorna.

Fanny Östlund och Kajsa Rinaldo Persson har varit med förut, men för Julia Rosenqvist och Anette Munozova blir det WTA-debut.

2016-WTA-Båstad-kval

Föregående artikelLarsson utslagen av Bacsinszky
Nästa artikelCabaj Awad kan vinna dubbelt i Sharm El Sheikh

4 KOMMENTARER

  1. Var är Lister, Björklund, jarlskog? (Cabaj Awad i final i Egypten, så ej aktuell antar jag).

    Inget ont om Munozova – hon är stabil och bra på hardcourt – men hon är inte grusspecialist, och det hade varit bra att ge juniorerna erfarenhet på den här nivån.

    • Med tanke på att JJ drog sig ur och ett wc blev över lär väl det gå till en svenska, Lister? Björklund och Jarlskog spelar EM i Klosters med sign-in imorgon.

  2. Ja lister borde få ett WC till main. Men med tanke på hur hon spelade i kvalet till 50k i Tjeckien så har hon väl inte toppat formen direkt..

    Men hur som helst så är det en sensation av bragdmått i det närmaste om nån av svenskorna lyckas kvala in här.. för ja det var ett tufft kval.

  3. Rosenqvist är förresten fått plats i huvudturneringen i 10k i Finland som börjar på måndag. Tror hon hade kvalplats där innan. Undrar om hon räknar med att åka ut för att sedan fortsätta där.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här