Hade matchbollar – så nära var Rinaldo Persson en överraskande seger

4
Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det var fyra svenskor i två olika 25000-dollarsturneringar, men efter första omgången är bara en vidare. Ett normalt resultat sett till hur lottningarna såg ut, men med lite flyt hade det kunnat bli fler.

Kajsa Rinaldo Persson var väldigt nära en seger i Equeurdreville mot fjärdeseedade och 188-rankade Lesley Kerkove. Kajsa hade matchboll i tiebreaket i andra set men förlorade nu efter 7-5, 6-7, 3-6. En svidande förlust, men Kajsa kvalade in och fick nog ändå ett kvitto på att avståndet till de här spelarna inte är så stort.

Kerkhove var tillsammans med Arantxa Rus andraseedade i dubbelturneringen, men där blev det förlust mot svenskt motstånd. Cornelia Lister och Polina Monova vann nämligen med 1-6, 6-3, 10-5 och de är nu framme i kvartsfinal.

Brenda Njuki spelade igår och hade fått en drömlottning i Lagos i Nigeria. Njuki besegrade hemmaspelaren Christie Agugbom med 6-1, 6-1 igår och det var första segern någonsin i en ”25:a”. 33-åringa Agugbom har inte vunnit en match på evigheter och Njuki möter nu 469-rankade Harmony Tan i andra omgången. Segern var förresten värd fem poäng.

Fanny Östlund spelade idag och förlorade med 4-6, 2-6 mot 229-rankade Conny Perrin.

Förlust i raka set blev det också för Anette Munozova efter 2-6, 3-6 mot 493-rankade Fatma Al Nabhani.

 

 

 

Föregående artikelLarsson utslagen direkt i Linz
Nästa artikelDags för comeback för Susanne Celik

4 KOMMENTARER

 1. Verkligen synd, men att bara se att hon kan spela så jämnt med 188-rankade är ju ett jättebra kvitto för henne. Det måste stärka. Masarova fick bara åtta gem mot Kerkhove veckan innan så Kajsa håller riktigt hög juniorklass.

  Jag anser att Kajsa är den spelare som är bäst och har mest potential efter Celik i nuläget trots hennes rankning. Det borde bli Kajsa som blir nästa tjej att ta steget upp.

  Besviken på att Melander åkte ut i kvalfinalen, hon kan bättre =/

 2. För att vara en tia håller den ju väldigt hög klass. Alla gillar att komma till Sverige och spela, tyvärr =)

  Och där är ju både Allgurin, Melander och våra toppjuniorer i kvalet. Kul! Saknar Malmqvist och Kajsa iofs.

  Det som är mindre bra är ju att kvalet är SM i stort sett, så tyvärr lär nog flera bra svenskor mötas =(. Helst vill man ju att Mirjam, Julia, Ida, Hilda och Ellen ska slippa mötas. Finns det inga wild cards? Några måste ju delas ut till några av dem så att de inte åker mot varandra, men det kanske inte har klargjorts ännu?

  Att Allgurin bara är 22 år är för övrigt helt sjukt, känns som att hon har varit med i 100 år. Slog igenom tidigt.

 3. Jaha, då var alla singelspelare redan ute den här veckan.. flera jämna matcher som de förlorade tyvärr. Några kvar i dubbel och Viktorovitch i juniorerna men äh… tråkig vecka.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här