Här spelar svenskarna 14-20 mars

Christoffer Solberg (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christoffer Solberg (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Från challenger till futuretävling. De gäller för ett antal svenska den här veckan när vi går igenom lottningarna i de olika turneringarna.

Markus Eriksson, dubbelfinalist så sent som i söndags åkte direkt iväg till Sondrio, Italien. 862-rankade Federico Maccari är första motståndare och i en eventuell andra omgång holländaren Niels Lootsma. Det här är en inomhusturnering där Eriksson är tredjeseedad.

Christoffer Solberg byter däremot underlag och spelar på grus i Hammamet. Tunisien. 936-rankade Miguel Semmler är första motståndare. Vinnaren där ställs förmodligen mot portugisen Pedro Sousa, som varit topp 200 och som har 20-4 i matcher på grus i år.

Jonathan Mridha och Lucas Renard vann båda tre kvalmatcher och tog sig in i 25000-dollarstuneringen i Bakersfield, USA. Renard möter 651-rankade Jean-Yves Aubone och Mridha får möta sjundeseedade Gonzalo Escobar.

Adna Sofradzija (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Adna Sofradzija (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

17-åriga Adna Sofradzija vann tre kvalmatcher i ”tian” i  Sharm El Sheikh och går nu in i huvudturneringen. Adna, född -98, har valt en annan väg än många av våra andra 98:or och kommer inte spela juniorturneringar utan hoppas få seniorranking under våren. 618-rankade Helena Scholzen i första omgången blir en tuff utmaning.

Helt lätt var det inte att komma in i Hammamet, Tunisien, i grusturneringen där. 907-rankade Anette Munozova behövde gå en kvalmatch för att komma in. Hon möter nu en 14-årig fransyska, ett wildcard, Yasmine Mansouri, i första omgången och kan få möta femteseedade Naomi Totka i omgången efter det.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.