Inga kvalsvenskar vidare

Tre svenskar hade chansen i dagens kvalfinaler i Båstad Challenger. Men ingen tog den. Därmed får den svenska publiken nöja sig med fem svenskar i huvudturneringen.

Närmast av svenskarna att kvala in till huvudtävlingen var Fred Simonsson. I det avgörande setet hade svensken elva chanser att bryta sin motståndare under de inledande gemen. Men det var i stället indiern Prajnesh Gunneswaran som bröt Simonsson och kunde vinna med siffrorna 4-6, 7-5, 6-3.

Collegespelaren Filip Bergevi lyckades pressa den förstaseedade Ze Zhang till tre set. Men Bergevi fick ge sig. Siffrorna skrevs till 6-1, 4-6, 6-3 kinesens fördel. Daniel Appelgren, som besegrade Patrik Rosenholm under gårdagen, hade inte mycket att säga till om när han mötte den storväxte Maxim Dubarenco. Virtyssen vann stabilt i två raka set.

De svenska uttågen betyder att de fem svenskar som redan är klara för huvudtävlingen blir de enda. Det rör sig om Elias Ymer, som har tagit sig in på sin egen ranking, samt wildcarden Christian Lindell, Carl Söderlund, Markus Eriksson och Isak Arvidsson.

Den förstnämnde ställs mot tufft motstånd i den första omgången då den fjärdeseedade Thomas Fabbiano väntar. Vinnaren i den matchen för antingen möta Christian Lindell eller Carl Söderlund. Isak Arvidsson ställs mot 262-rankade Miki Jankovic och Markus Eriksson möter Henri Laaksonen. Noterbart är att alla svenskar finns på samma halva av lottningen.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.