Ingen svensk vidare i challengerkvalen

Markus Eriksson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Vad hände efter challengern i Jönköping? Förväntningarna ökade och vi hoppades få se fler svenskar i kvalen framöver och i helgen hände det. Men förhoppningarna släcktes snabbt.

Fyra svenskar fanns med i kvalen idag. Resultatet blev en vunnen match och fyra förlorade. Det är deprimerande.

Sverigetrean Markus Eriksson vann dagens första match i Lyon mot 552-rankade Alexis Musialek med 6-3, 6-4. Lite senare under dagen var det dags för ny match mot 378-rankade Clement Geens men trots bra start blev det förlust med 6-0, 4-6, 4-6.

Om nu Eriksson vunnit den matchen hade han fått spela kvalfinal mot Yann Marti. Schweizaren, som är tredjeseedad i kvalet, slog Milos Sekulic med 6-3, 7-6. Båda svenskarna är därmed utslagna i kvalet i Lyon, men får hoppas på att få en chans i dubbelturneringen.

Dubbel är väl också det Isak Arvidsson och Fred Simonsson får hoppas på i Prag. Här såg kvalet ändå överkomligt ut, men både Isak och Fred åkte ut direkt.

Arvidsson förlorade mot 33-årige Lukas Dlouhy, som knappt ens spelar dubbel längre. 6-4, 6-7, 3-6 blev det i en match där Arvidsson var stor favorit.

Simonsson åkte ut mot 604-rankade Martin Blasko i en jämn match. Där blev det 3-6, 6-4, 6-7.

Svenskt är det däremot i huvudturneringarna i Moskva och Caltanissetta.

Elias Ymer är titelförsvarare i Caltanissetta och har en bra lottning. Han inleder mot 217-rankade Yan Bai och kan i en eventuell semifinal få möta Pablo Lorenzi, som är förstaseedad. Fram till kvarten är Pedja Krstin den seedade spelare som finns på Ymers kvart.

Christian Lindell fick tredjeseedade Radu Albot i första omgången i Moskva. De möttes ju nyligen i andra kvalomgången i Paris.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.