Jättevändning av Söderlund – klar för kvartsfinal

0

Carl Söderlund går från klarhet till klarhet. Under den andra omgången vände han 0-3-underläge till seger med 6-4 i det avgörande setet. Därmed är 18-åringen klar för en ny kvartsfinal. 

Kenneth Raisma har skaffat sig ett gyllene läge att bli klar för kvartsfinal i Båstad. Estländaren ledde med 3-0 i det avgörande setet efter att ha brutit Söderlund två gånger. Men svensken hade inte gett upp. Efter flera jämna gem var svensken i ledning med 5-4. Då bröt han Raisma för den tredje gången i setet och segern var därmed ett faktum.

I morgondagens kvartsfinal väntar tufft motstånd för Söderlund. Förstaseedade Julien Cagnini kommer att stå på den andra sidan av nätet efter att ha besegrat Robin Thour i raka set. Men Söderlund är inte ensam svensk i kvartsfinal. Han får sällskap av Lucas Renard, Dragos Madaras, Markus Eriksson och Isak Arvidsson.

I damklassen tog sig endast två av sex svenskor vidare till kvartsfinal. Cornelia Lister tog en enkel seger när hon besegrade Alessandra Gissona i raka set. Fanny Östlund hade det dock tuffare mot Brenda Njuki. Men 19-åriga Östlund drog det längsta strået i svenskmötet och stod som segrare efter 7-6, 2-6, 7-5.

Se alla resultat här..

Föregående artikelNy kvartsfinal väntar Ymer efter drama i Bordeaux
Nästa artikelDragos Madaras trivs i Båstad

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här