Jättevändning av Söderlund – klar för kvartsfinal

Carl Söderlund går från klarhet till klarhet. Under den andra omgången vände han 0-3-underläge till seger med 6-4 i det avgörande setet. Därmed är 18-åringen klar för en ny kvartsfinal. 

Kenneth Raisma har skaffat sig ett gyllene läge att bli klar för kvartsfinal i Båstad. Estländaren ledde med 3-0 i det avgörande setet efter att ha brutit Söderlund två gånger. Men svensken hade inte gett upp. Efter flera jämna gem var svensken i ledning med 5-4. Då bröt han Raisma för den tredje gången i setet och segern var därmed ett faktum.

I morgondagens kvartsfinal väntar tufft motstånd för Söderlund. Förstaseedade Julien Cagnini kommer att stå på den andra sidan av nätet efter att ha besegrat Robin Thour i raka set. Men Söderlund är inte ensam svensk i kvartsfinal. Han får sällskap av Lucas Renard, Dragos Madaras, Markus Eriksson och Isak Arvidsson.

I damklassen tog sig endast två av sex svenskor vidare till kvartsfinal. Cornelia Lister tog en enkel seger när hon besegrade Alessandra Gissona i raka set. Fanny Östlund hade det dock tuffare mot Brenda Njuki. Men 19-åriga Östlund drog det längsta strået i svenskmötet och stod som segrare efter 7-6, 2-6, 7-5.

Se alla resultat här..

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.