Johanna Larsson chanslös mot Serena Williams

1

Johanna Larsson kunde inte hota Serena Williams. Matchen i den tredje omgången tog exakt 60 minuter att spela och en noggrann Williams vann efter 6-2, 6-1.

Johanna Larsson gjorde ingen dålig match, men för att kunna störa hade Williams behövt ha en dålig dag. Det hade hon inte. Tvärtom.

– Det var en bra match. Hon spelade lite annorlunda och varierat, sade Williams i banintervjun.

För alla som möter Williams är serven och returerna direkt avgörande. Nu satte Larson 56% av förstaservarna i spel och det är för lågt. Samtidigt servade Williams bra och då blir det tufft oavsett vem som står på andra sidan nät.

I de längre duellerna i framförallt första set spelade Larsson riktigt bra och fick vinna många fina poäng. Sammantaget var det 17-5 i vinnare och och 17-11 i unforced errors.

Men – lördagsunderhållning på prime time i en TV-kanal som Eurosport som ändå når ganska många? Visst var det ändå en bra kväll för svensk tennis att också få visa upp sig för en delvis ny publik? Jag hoppas på det.

Trots ett bättre resultat än föregående år är det inte säkert att Johanna Larsson slår nytt karriärbästa på nästa ranking. Det hänger bland annat på hur det går för övriga spelare, som Caroline Wozniacki, som fortfarande är kvar i turneringen.

Föregående artikelHar dagens unga tennisspelare det driv och den vilja som krävs?
Nästa artikelNotiser: Eriksson Ziverts kvalade in till US Open

1 KOMMENTAR

  1. Det går inte att göra mycket mot Serena när hon spelar så. Precis som kommentatorn sa så är det ingen på touren som kan mäta sig med henne när hon spelar utan att vara nervös. Hennes serve- och returspel var otroligt bra, det bara smäller till. När det blev spel om bollen hade Larsson chansen men det hjälper ju inte. Trist lottning som vanligt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här