Judy Murray kommer till Stockholm

Judy Murray

Mest känd som mor och tidigare tränare till Wimbledon-mästarna Andy och Jamie Murray, men även brittisk Fed Cup-kapten. Den 16 mars gästar Judy Murray Kings of Tennis tränarkonferens.

Efter att ha spelat på nationell nivå i Skottland började Judy Murray att arbeta som tennistränare. Hennes söner Andy och Jamie fastnade snabbt för sporten och hon tog rollen som tränare till sina söner i en tidig ålder. Hon är idag känd som en av de bästa coacherna för unga tennisspelare och hon har nyligen lanserat ett nytt program för unga tjejer i åldern 5-8 år där syftet är att ge en bra start på deras förhoppningsvis långa tenniskarriärer.

Per Hjertquist, Tournament Director för Kings of Tennis säger: ”Det känns väldigt spännande att få hit Judy Murray till vår uppskattade tränarkonferens. Vi har tidigare haft Nadals coach bland annat, men detta känns som något nytt. Judy kan prata utifrån ett föräldraperspektiv, och kan förklara hur man hanterar sina söners satsning när de är bland de bästa i världen i en tidig ålder. Detta i en tid då föräldrars roll i idrotten är mer aktuell än någonsin.”

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.