Kajsa Rinaldo Persson börsintroduceras

6
Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Vill du investera i ett tennislöftes karriär? 19-åriga Kajsa Rinaldo Persson blir den första tennisspelaren på damsidan som börsnoterar sig.

– Jag är riktigt laddad för att få göra denna satsning med mina andelsägare. Jag vet sedan tidigare att jag kan slå högt rankade spelare och med rätt förutsättningar för min träning kan jag höja min lägsta nivå och etablera mig i världseliten under de närmaste åren, säger Kajsa Rinaldo Persson.

Nu inleds en mer omfattande satsning med fokus på att spela fler internationella tävlingar. Satsningen finansieras med crowd investing genom att Kajsa säljer andelar i sin satsning via sportbörsen www.tradeinsports.se. Kajsa får pengar till sin satsning nu och om det går bra i framtiden betalas pengar tillbaka till andelsägarna. Kajsa blir därmed den första börsnoterade damtennisspelaren i världen.

19-åriga Kajsa Rinaldo Persson från Växjö representerade Tabergsdalens TK i elitserien. Som junior vann Kajsa bland annat 6 SM-guld i singel och 4 SM-guld i dubbel. I våras tog Kajsa studenten.

Med start den 5:e december kan privatpersoner och företag köpa andelar i Kajsas tennissatsning via crowd investing-plattformen www.tradeinsports.se. Hon säljer totalt 3.450 andelar för 100 konor styck. I utbyte mot de 345.000 kronor i riskkapital som Kajsa tar in får investerarna totalt 20% av Kajsas prispengar under perioden 2018-2022. Utdelning kommer betalas till investerarna på årsbasis från 2018 men dock bara de år Kajsa spelar in mer än 1 miljon kronor. Tanken är därvid att modellen inte ska bli kontraproduktiv men att investerarna ska få bra återbetalning i skedet när Kajsas tennis går med vinst efter kostnader för tränare, resor etc.

Om Kajsa i genomsnitt skulle vara rankad 100 i världen under perioden 2018-2022 förväntas investerarna få en avkastning på cirka 300%. Om hon istället skulle vara rankad 50 i världen i genomsnitt under perioden 2018-2022 förväntas investerarna få en avkastning på cirka 1.100%. Utifrån dagens nivå på prispengar måste Kajsa vara rankad 140 i världen för att komma över gränsen på en miljon kronor. Om hon inte lyckas slå sig in topp 140 i världen någon gång under perioden 2021-2028 kommer andelsägarna förlora 100% av det investerade kapitalet.

Föregående artikelFair Play svenska mästare igen – finalslog SALK med 5-1
Nästa artikelSå blir den nya landslagsledningen

6 KOMMENTARER

  1. Kollar man WTAs lista över inspelade pengar så är det 176 spelare som spelat in över $120000 i år vilket motsvarar ungefär en miljon svenska kronor. Det inkluderar dubbel och jag förmodar att även inspelade dubbelpengar ska räknas in i beloppet. Rebecca Petersson har trots att starkt år ”endast” spelat in $89535 (plats 201) så det krävs mycket för att spela in sådana pengar. Lyckas Kajsa ta sig in på topp 100 och ligga där under något år så blir det bra mycket mer än 100:- tillbaks så investeringen ger bra avkastning.

    Jag avstår från att ge en personlig uppfattning kring om det kan vara en god investering att investera. Jag kan inte avgöra vilka möjligheter Kajsa har att nå sådana resultat som krävs då jag aldrig sett henne spela och inte har koll på skadehistorik osv.

  2. Så om Kajsa ligger på 95000 inspelade med en tävling kvar på året förlorar hon finansiellt på att göra bra ifrån sig i den tävlingen? Låter som upplägget behöver lite finjusteringar.

  3. Jag trodde det var ett aprilskämt, men det är ju inte april än. Få se hur det slår ut. Vågat är det hur som helst och roligt (?) att en svenska är först i världen med det.

    Hade det vart t.ex. Maria Sharapova så hade det vart rätt dumt av Sharapova att göra så dock 😀

  4. Lite missvisande att kalla det ’börsintroduktion’. Detta är ett koncept som på engelska heter ’crowdfunding’ eller översatt till svenska ’gräsrotsfinansiering’ där vanliga Svenssons som oss kan gå in och stötta projekt ekonomiskt. Tycker fler tennisspelare bör testa detta, jag skulle gärna gå in och stötta enskilda spelare som jag tror på.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här