Kajsa Rinaldo Persson börsintroduceras

Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Vill du investera i ett tennislöftes karriär? 19-åriga Kajsa Rinaldo Persson blir den första tennisspelaren på damsidan som börsnoterar sig.

– Jag är riktigt laddad för att få göra denna satsning med mina andelsägare. Jag vet sedan tidigare att jag kan slå högt rankade spelare och med rätt förutsättningar för min träning kan jag höja min lägsta nivå och etablera mig i världseliten under de närmaste åren, säger Kajsa Rinaldo Persson.

Nu inleds en mer omfattande satsning med fokus på att spela fler internationella tävlingar. Satsningen finansieras med crowd investing genom att Kajsa säljer andelar i sin satsning via sportbörsen www.tradeinsports.se. Kajsa får pengar till sin satsning nu och om det går bra i framtiden betalas pengar tillbaka till andelsägarna. Kajsa blir därmed den första börsnoterade damtennisspelaren i världen.

19-åriga Kajsa Rinaldo Persson från Växjö representerade Tabergsdalens TK i elitserien. Som junior vann Kajsa bland annat 6 SM-guld i singel och 4 SM-guld i dubbel. I våras tog Kajsa studenten.

Med start den 5:e december kan privatpersoner och företag köpa andelar i Kajsas tennissatsning via crowd investing-plattformen www.tradeinsports.se. Hon säljer totalt 3.450 andelar för 100 konor styck. I utbyte mot de 345.000 kronor i riskkapital som Kajsa tar in får investerarna totalt 20% av Kajsas prispengar under perioden 2018-2022. Utdelning kommer betalas till investerarna på årsbasis från 2018 men dock bara de år Kajsa spelar in mer än 1 miljon kronor. Tanken är därvid att modellen inte ska bli kontraproduktiv men att investerarna ska få bra återbetalning i skedet när Kajsas tennis går med vinst efter kostnader för tränare, resor etc.

Om Kajsa i genomsnitt skulle vara rankad 100 i världen under perioden 2018-2022 förväntas investerarna få en avkastning på cirka 300%. Om hon istället skulle vara rankad 50 i världen i genomsnitt under perioden 2018-2022 förväntas investerarna få en avkastning på cirka 1.100%. Utifrån dagens nivå på prispengar måste Kajsa vara rankad 140 i världen för att komma över gränsen på en miljon kronor. Om hon inte lyckas slå sig in topp 140 i världen någon gång under perioden 2021-2028 kommer andelsägarna förlora 100% av det investerade kapitalet.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.