Kungens Kanna: Heinonen fortsätter att visa storform

Adam Heinonen (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Adam Heinonen (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Adam Heinonen vann i Trollbäcken den föregående veckan. Nu är han vidare till den tredje omgången i Kungens Kanna efter en fin seger mot den seedade estländaren Alexander Georg Manama. Siffrorna skrevs till 6-3, 7-6. 

– Jag spelade väldigt bra i dag. Min form är på topp. Den började ta fart i Tyresö och nu är formen bara på väg uppåt, säger Adam Heinonen.

Växjösonen är en aggressiv spelare med en rak enhandsbackhand som ett av sina största vapen.

– Den funkade jättebra i dag. Jag tycker att jag kan slå igenom alla slag.

Hur är det att spela mot utländska spelare?

– Det är svårt. Man har inte mött dem innan. Att han hade en enhandsbackhand var det enda jag visste innan dagens match.

Hur är det att spela mot en spelare som har enhandsbackhand? 

– Det är som att spela mot sig själv. Man vill helst bara rulla upp den på han så han inte kan slå, säger Heinonen som tror att att han har chansen att gå hela vägen fram den här veckan också.

– Möjligheten finns. Men det kommer att bli svårt.

De övriga svenska hoppen, Ross Weibull och Emma Shasteen, föll båda två i den andra omgången. Weibull var chanslös i det första setet mot den fjärdeseedade ryssen Arjtom Matus. Men i det andra höjde sig svensken.

– Det första setet innehöll många jämna bollar. Men jag fick inte med mig bollarna och gemen. I det andra set spelade jag mer varierat vilket gjorde att jag kunde ta matchen till ett avgörande set, säger Weibull.

Men där fick svensken en tuff start och kom i underläge direkt. Men Weibull tog sig samman och kvitterade till 4-4. Därefter tog det dock stopp för Lunds Weibull.

Den enda kvarvarande svenskan i Drottningens Pris, Emma Shasteen, mötte tufft motstånd i form av den danska ettan Clara Tauson. Dansken dominerade i första setet och kunde vinna det komfortabelt med 6-0. Men i andra pressades hon rejält av KLTK:s Shasteen. Dock räckte inte Emmas höjning till setvinst. Tauson är vidare efter siffrorna 6-0, 7-5.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.